Milatović: Žičara Kotor - Lovćen prilika za nove investicije

Ministar je kazao da slijedi potpisivanje ugovora, a onda i stvaranje preduslova koji će omogućiti što skoriji početak radova

2734 pregleda5 komentar(a)
Milatović, Foto: Savo Prelević

Žičara Kotor - Lovćen biće turistička atrakcija koja će svima omogućiti potpuno novi doživljaj Boke kotorske i Nacionalnog parka Lovćen, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila informaciju o realizaciji tendera po osnovu javnog oglasa za nadmetanje u otvorenom postupku za realizaciju projekta žičare Kotor – Lovćen, prihvatila predlog ugovora o koncesiji i donijela odluku o davanju koncesije za realizaciju projekta žičare.

Kako je saopšteno iz Vlade, u diskusiji je naglašeno da su uspješno okončani pregovori sa Konzorcijumom Novi Volvox i LEITNER AG / SpA u vezi sa izgradnjom žičare koja će povezivati Kotor sa lokalitetom Kuk na Lovćenu.

"Višegodišnja obećanja o izgradnji žičare Kotor - Lovćen za nekoliko mjeseci smo pretvorili u rezultate, što je potvrđeno na jučerašnjoj sjednici Vlade. Vjerujem da je ovo sjajna vijest koju vidimo kao razvojnu šansu za građane ovog dijela Crne Gore i kao priliku za nove investicije", naveo je Milatović na Tviteru.

Kazao je da slijedi potpisivanje ugovora, a onda i stvaranje preduslova koji će omogućiti što skoriji početak radova.

Iz Vlade su juče naveli da je ukupna investicija potrebna za realizaciju projekta procijenjena na 20 miliona eura.