Marković generalni direktor RTV Nikšić

Predsjednik Savjeta RTV Nikšić Miroslav Stanišić saopštio je da su Markovića na funkciju direktora preporučili biografija, novinarsko iskustvo, plan rada, ali prije svega dosadašnji rezulati u RTV NK kao vršioca dužnosti.

15462 pregleda13 komentar(a)
Foto: Boris Pejović

Nikola Marković jednoglasno je izabran za generalnog direktora Radio televizije Nikšić.

Marković je do sada obavljao dužnost vršioca dužnosti, a mandat direktora traje četiri godine.

Predsjednik Savjeta RTV Nikšić Miroslav Stanišić saopštio je da je Marković nakon sprovedenog konkursa Savjeta na to mjesto izabran jednoglasno, a da su Markovića na funkciju direktora preporučili biografija, novinarsko iskustvo, plan rada, ali prije svega dosadašnji rezulati u RTV NK kao vršioca dužnosti.

"Prema zvanicnim podacima RTV NK je najgledanija lokalna televizija u Crnoj Gori obzirom na broj stanovnika, a portal je vec premasio milion pregledanih stranica na mjesecnom nivou, a RTV NK je realizovala direktne prenose vise sportskih dogadjaja i pripremila bogat prograsko produkcioni plan koji startuje 1.februara, gdje sve svakim danom biti emitovane po dvije autorske emisije, a jutarnji program ce se u produzenom trajanju emitovati i vikendom", navodi se u saopštenju.

Savjet je takođe usvojio i plan javnih nabavki za 2022. godinu gdje navode da je ključna stavka početak radova na izgradnji nove zgrade RTV NK "za šta je ove godine opredijeljeno milion i 300 hiljada eura"