Konjević: Vlada u tehničkom mandatu da se ponaša u skladu sa dobrom demokratskom praksom

"Svako ko pledira da može da okupi podršku poslanika moraće o tome, shodno ustavnoj proceduri, da obavijesti predsjednika države koji bi nekome dodijelio mandat ko misli da može okupiti Vladu"

41460 pregleda40 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Željka Vučinić

Poslanik Socijaldemokratske aprtije (SDP) Raško Konjević je pozvao vladu u tehničkom mandatu i njenog premijera da se ponašaju u skladu sa dobrom demokratskom praksom.

"Da ne usvajaju i ne predlažu odluke koje tehnička vlada ne bi trebalo da radi, nego da pokažu zrno dostojanstva i odrade tehnički mandat u skladu sa onim što je dobra praksa, Ustav i zakoni Crne Gore", rekao je Konjević na konferenciji za medije nakon što je u Skupštini izglasano nepovjerenje 42. Vladi Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića.

Istakao je da postoje dvije opcije, navodeći da su prva izbori, a druga da se vidi da li će javno prezentovana ideja GP URA o manjinskoj vladi dati rezultat u 41-om ili većem broju poslanika.

"Svako ko pledira da može da okupi podršku poslanika moraće o tome, shodno ustavnoj proceduri, da obavijesti predsjednika države koji bi nekome dodijelio mandat ko misli da može okupiti Vladu".

Povezani članci

04. Februar 2022.

Izglasano nepovjerenje 42. Vladi Crne Gore