Đukanović u zvaničnoj posjeti Grčkoj

Predsjednik Đukanović će tokom posjete Atini, kako je najavljeno, položiti vijenac na grob generala Vasa Brajovića Mavrovuniotisa u prisustvu kadeta Crne Gore koji se obučavaju na vojnim akademijama u Grčkoj

19624 pregleda25 komentar(a)
Sa aerodroma u Atini, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
07.02.2022. 20:52h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović doputovao je večeras u Atinu, gdje će u utorak i srijedu boraviti u zvaničnoj posjeti, na poziv predsjednice Katerine Sakelaropulu.

Đukanovića je večeras dočekao potpredsjednik Vlade Panagijotis Pikramenos, dok će svečana ceremonija dočeka uz najviše vojne i državne počasti biti upriličena sjutra ispred Predsjedničke palate, saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Nakon svečanosti, Đukanović i predsjednica Sakelaropulu imaće tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Grčke.

"Predsjednica Sakelaropulu prirediće za predsjednika Đukanovića i suprugu i svečanu večeru u Predsjedničkoj palati, uz prisustvo visokih zvaničnika parlamenta i vlade Republike Grčke. Tokom prve zvanične predsjedničke posjete Grčkoj od obnove nezavisnosti, predsjednik Đukanović će imati i zvanične susrete sa predsjednikom Parlamenta, Konstantinosom Tasulasom, kao i sastanak sa predsjednikom Vlade Kirijakosom Micotakisem, sa kojim će imati i tet-a-tete razgovor", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da Đukanović položiti i vijenac na Spomenik nepoznatom vojniku na trgu Sintagma.

"Predsjednik Đukanović će tokom posjete Atini položiti vijenac na grob generala Vasa Brajovića Mavrovuniotisa u prisustvu kadeta Crne Gore koji se obučavaju na vojnim akademijama u Grčkoj, a sastaće se i sa gradonačelnikom Atine Kostasom Bakojanisom", zaključuje se u saopštenju.