Putin: Moskva i Pariz dijele zabrinutost za bezbjednost u Evropi

Makron je rekao Putinu da je i Evropi i Rusiji potreban koristan odgovor da bi se okončala napetost oko Ukrajine

9180 pregleda6 komentar(a)
Foto: Reuters

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas svom francuskom kolegi Emanuelu Makronu na početku sastanka u Kremlju da Moskva i Pariz dijele zajedničku zabrinutost zbog bezbjednosne situacije u Evropi.

Putin je Makronu kazao i da je vidio kako francuske vlasti ulažu napore da riješe bezbjednosna pitanja u Evropi, uključujucji i krizu u Ukrajini, prenio je Rojters.

foto: Reuters

Makron je rekao Putinu da je i Evropi i Rusiji potreban koristan odgovor da bi se okončala napetost oko Ukrajine.

"Koristan odgovor je odgovor koji nam, naravno, omogućava da izbjegnemo rat i da gradimo povjerenje, stabilnost, vidljivost", rekao je Makron Putinu tokom razgovora u Kremlju o ukrajinskoj krizi, prenosi Tanjug.

foto: Reuters

Francuski predsjednik doputovao je u Moskvu na sastanak sa predsjednikom Putinom da bi razgovarao o ukrajinskoj krizi.

Makron je uoči razgovora sa Putinom izrazio umjereni optimizam.

"Prilični sam optimista, ali ne vjerujem u čuda", rekao je Makron novinarima neposredno po slijetanju u rusku prijestonicu.

Putin i Makron na početku razgovora na "ti"

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se danas na početku razgovora u Moskvi francuskom kolegi Emanuelu Makronu na "ti", dok se Makron ruskog lidera zvao Vladimir.

"Dragi gospodine predsjedniče, dragi Emanuel, mnogo mi je drago što te vidim", rekao je Putin Makronu na početku protokolarnog dijela razgovora.