Odloženo suđenje, Nrekić i saradnici pregovaraju o sporazumu o priznanju krivice

Naknadno će biti određen datum sljedećeg ročišta

15047 pregleda9 komentar(a)
Foto: Luka Zeković

Suđenje bivšem predsjedniku ulcinjske opštine Ljoru Nrekiću i ostalim opštinskim funkcionerima, okrivljenim za nezakonito zapošljavanje 84 osobe, kako je navedeno u optužnom predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici, kazala je Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

Kao razlog odlaganja ročišta, navela je da okrivljeni pregovaraju sa tužilaštvom o zaključenju sporazuma o priznanju krivice. Dodala je da će naknadno biti određen datum sljedećeg ročišta.

Osim Nrekića, na spisku optuženih nalaze se još sekretar Sekretarijata za finansije i bužet u Opštini Ulcinj Sead Osmanović, načelnik komunalne policije Milazim Mustafa, načelnik ulcinjske Službe za zaštitu i spašavanje Saubih Mehmeti i bivši sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu ambijenta Mustafa Gorana. Za razliku od bivšeg predsjednika SO Ulcinj Ilira Čapunija, koji se tereti da je nezakonito zaposlio sedam osoba, oni se terete da su krivično djelo počinili po prethodnom dogovoru sa Nrekićem, koji je dao saglasnost za zapošljavanje.