DPS bez saglasnosti škole za završni skup u sportskoj dvorani u Ulcinju

Završnoj promociji, kako je najavljeno, prisustvovaće i predsjednik DPS i države Milo Đukanović, a nakon skupa, prema saznanjima, planiran je koktel u jednom hotelu na Pristanu

32151 pregleda23 komentar(a)
JU Srednja mješovita škola "Bratstvo - jedinstvo"

Završni promotivni skup Demokratske partije socijalista (DPS) uoči lokalnih izbora u Ulcinju zakazanih za nedjelju, biće održan večeras u sportskoj dvorani JU Srednje mješovite škole "Bratstvo - jedinstvo", koja nije izdala saglasnost za korišćenje sale i koja se u saopštenju na svom fejsbuk profilu, jasno distancirala od najavljenog političkog okupljanja.

"Obavještavam vas da politički skup koji je zakazan u našoj sportskoj dvorani za večeras 25.marta 2022, nema dozvolu niti saglasnost škole. Prema opštem zakonu o obrazovanju i vaspitanju Crne Gore, školske prostorije ne smiju se koristiti za bilo kakvu političku aktivnost. Našu sporstku dvoranu su izgradili partneri u okviru Košarkaškog kluba Ulcinj i mogu je koristiti na osnovu ugovora za sportske aktivnosti. Jedan od partnera, kršeći ugovor i Zakon o obrazovanju i vaspitanju u suprotnosti sa stavom škole, dozvolio je održavanje ovakve aktivnosti i nažalost, danas onemogućio održavanje časova fizičkog vaspitanja u fiskulturnoj sali. Školska uprava i školski odbor se potpuno distanciraju od odgovornosti za ovo organizovanje i o tome su obavijestili nadležne organe", stoji u saopštenju uprave škole.

Direktorica škole Ardita Kovačević potvrdila je Vijestima da DPS od škole nije ni tražio saglasnost.

"To je učinjeno preko košarkaškog kluba i to nam je saopštio jedan od partnera. Škola sa tim nema veze i to smo javno saopštili roditeljima, učenicima i članovima kolektiva", kazala je Kovačević.

Završnoj promociji, kako je najavljeno, prisustvovaće i predsjednik DPS i države Milo Đukanović. Prema saznanjima Vijesti, nakon skupa planiran je koktel u jednom hotelu na Pristanu.