Pendarovski na poziv Đukanovića u Crnoj Gori, sastaće se i sa Krivokapićem i Abazovićem

Pendarovskog će u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati Đukanović

5200 pregleda5 komentar(a)
Pendarovski, Foto: Shutterstock

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski boraviće na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 12. i 13. aprila, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

U saopštenju se navodi da će Pendarovskog sjutra u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati Đukanović.

"Nakon upisivanja u knjigu gostiju, tete-a-tete razgovora koji će nastaviti susretom sa delegacijama, predsjednici će imati izjave za javnost. U nastavku prvog dana posjete, predsjednik Đukanović će prirediti i svečanu večeru u čast visokog gosta. Drugog dana posjete, dvojica predsjednika će posjetiti Bar gdje će predsjednik Sjeverne Makedonije uručiti ploču Vladimira i Kosare. Na kraju zvanične posjete Predsjednika Sjeverne Makedonije biće upriličen i radni ručak na tvrđavi Besac u Virpazaru koji priređuje predsjednik Đukanović", piše u saopštenju.

Pendarovski će se, tokom zvanične posjete Crnoj Gori, sastati i sa predsjednikom i potpredsjednikom vlade Zdravkom Krivokapićem i Dritanom Abazovićem.