Sjednicu parlamenta traže za 28. april, a Kolegijum za sjutra

Na predloženom dnevnom redu, osim izbora čelnika parlametna i nove vlade, nalaze se i izmjene Zakona o akcizama i Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, te Predlog zakona o privremenim mjerama za ograničavanje cijena prozivoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi

54268 pregleda29 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Skupštine, Foto: Luka Zeković

Četrdeset šest poslanika podnijelo je danas potpredsjednici Skupštine Crne Gore Branki Bošnjak (Pokret za promjene - PzP) predlog sa sazivanje sjednice parlamenta za 28. april na Cetinju, na kojoj bi se, između ostalog, birala nova vlada, saznaju "Vijesti".

Na toj sjednici se, prema Poslovniku Skupštine, mora izabrati novi šef parlamenta.

Na predloženom dnevnom redu, osim izbora čelnika parlametna i nove vlade, nalaze se i izmjene Zakona o akcizama i Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, te Predlog zakona o privremenim mjerama za ograničavanje cijena prozivoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi.

Posljednja predložena tačka su izbori i imenovanja.

Šefovi poslaničkih klubova “Crno na bijelo”, Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS), Socijaldemokratske partije (SDP) i Albanske koalicije “Jednoglasno”, te Socijalističke narodne partije (SNP) tražili su od Bošnjak da za sjutra zakaže sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine.

“S obzirom na činjenicu da je Skupština bez predsjednika od 7. februara, odnosno od dana kad je donijeta odluka o razrješenju Alekse Bečića, a da član 90 Ustava propisuje da redovno zasjedanje počinje prvog radnog dana u martu i traje do kraja jula, i da do sada nije zakazana i održana nijedna sjednica, zahtijevamo da se zakaže Kolegijum predsjednika Skupštine za 21. april u 11 časova. Takođe, 46 poslanika podnijelo je inicijativu za sazivanje sjednice za 28. april, pa smatramo da je neophodno održati sjednicu Kolegijuma kako bi po ustaljenoj praksi dogovorili detalje vezano za održavanje sjednice”, piše u zahtjevu upućenom Bošnjak.