Budućnost i Kažić pod pritiskom

Gotovo nestvarno djeluje podatak da je Budućnost postigla samo jedan gol u posljednjih pet kola, da su Podgoričani na posljednjih devet prvenstvenih mečeva svega pet puta tresli mrežu rivala, te da su među najneefikasnijim ekipama u ligi (ukupno osam golova, koliko su dali i timovi sa dna, Kom Eurozox i Petrovac)

1 komentar(a)
Budućnost - Petrovac, Foto: Savo Prelević
18.10.2017. 08:58h

Budućnost i njen trener Dragan Kažić nalaze se pod pritiskom i velikim imperativom pobjede, večeras protiv Zete (18 sati, TV Arenasport), u derbiju 11. kola Telekom 1. CFL.

Ako Sutjeska nešto ranije (14 sati, kada počinju i ostala tri meča) opravda ulogu favorita kraj Bistrice protiv posljednjeplasiranog Petrovca, Budućnost će se uoči svog meča sa Golubovčanima suočiti sa čak devet bodova zaostatka za Nikšićanima, što nije baš lagodna pozicija, naročito za tim koji ima najveće moguće ambicije.

Otežavajuća (ili olakšavajuća) okolnost za Podgoričane je i to što će igrati bez publike, zbog kazne FSCG. Kažićevi izabranici dobili su svaki meč koji su ove sezone igrali pred praznim tribinama stadiona pod Goricom (pet), a u jednom jedinom koji su igrali pred navijačima - kiksali su protiv Petrovca (0:0)

Šta to bješe gol?

Gotovo nestvarno djeluje podatak da je Budućnost, aktuelni prvak, postigao samo jedan gol u posljednjih pet kola, da su Podgoričani na posljednjih devet prvenstvenih mečeva svega pet puta tresli mrežu rivala, te da su među najneefikasnijim ekipama u ligi (ukupno osam golova, koliko su dali i timovi sa dna, Kom Eurozox i Petrovac).

Budućnost u vrhu zasada odražava dobra odbrana (svega tri primljena gola), ali tim koji puca na titulu mora da bude daleko, daleko efikasniji.

Zeta je, takođe, jedan od samo dva tima (uz Sutjesku), od kojih je Budućnost doživjela poraze u dosadašnjem dijelu sezone.

"Predstoji nam težak meč sa Zetom koja je svima nezgodan protivnik. Riječ je o mladoj i poletnoj ekipi, koja je agresivna i protiv njih se mora igrati koncentrisano 90 minuta. Želimo da im se revanširamo za nezaslužen poraz u drugom kolu", kazao je je za sajt Budućnosti trener „plavih” Dragan Kažić.

Podgoričani, takođe, žele se pobjedom odovoje od Zete i makar se „zacementiraju” na 2. poziciji, pred seriju teških mečeva.

"Čeka nas niz teških utakmica sa protivnicima iz gornjeg dijela tabele - Mladost u nedjelju, pa Grbalj, Rudar... Želimo da smanjimo bodovni zaostatak, stoga je svaki naredni meč od velike važnosti. Momci su svjesni težine zadatka koji je pred njima i mislim da će pružiti maksimum kako bi savladali Zetu i napravili razliku od pet bodova", dodao je Kažić, koji ne računa na suspendovanog Poparu i povrijeđenog Mirkovića.

Zeta je u subotu protiv Dečića propustila lijepu priliku da preuzme 2. mjesto, do kojeg će danas morati težim putem.

"U seriji smo od dva remija, nije ovo najzgodniji trenutak za duel protiv Budućnosti na njenom terenu, ali igraćemo bez kompleksa, kao i uvijek - želimo da ostvarimo povoljan rezultat", poručuje kapiten Zete Igor Vujačić.

Sutjeska gleda sebe, vatreno u Tuzima

Lider je u subotu protiv Kom Eurozoxa pokazao kako se snalazi u situacijama kada je favorit (pobjeda 4:0), a takva uloga, i to apsolutna, pripada mu i danas, pred meč sa Petrovcem.

"Svaka utakmica je različita i krije potencijalnu zamku. U dobrom smo ritmu, ali nema opuštanja, želimo da nastavimo seriju, bez gledanja drugih timova i rezultata", kaže bek Sutjeske Marko Vučić.

Mladost ide u Tuzi po tri boda, a još je neizjvjesno u kakvom će je sastavu dočekati domaćin - prvotimci Dečića su, naime, i dalje u štrajku zbog neizmirenih obaveza.

Rudar protiv Grblja u Pljevljima juri prvu pobjedu pod Miodragom Vukotićem, dok se na Zlatici sastaju Kom Eurozox i Iskra.