Bečić: Parlamentarni, predsjednički i lokalni izbori da se održe u jednom danu

"Demokrate predstavljaju novu generaciju političara, te samo takva nova i nekompromitovana snaga, uz iskrenost, znanje i principijelnost, može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju", rekao je Bečić

4 komentar(a)
Aleksa Bečić, Dritan Abazović, sastanak sa Vinćencom del Monakom, Foto: Demokratska Crna Gora
16.10.2017. 16:12h

Pogled Demokrata na rješenje sveopšte krize sumira se u jednom zaključku: Jedini način da se kriza riješi su parlamentarni, predsjednički i lokalni izbori koji bi se održali u jednom danu, saopštio je danas Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

On se danas kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, sastao u ambasadi Italije u Podgorici sa ambasadorom Italije u Crnoj Gori, Vićencom del Monakom, predsjednikom Odbora za poslove Evropske unije italijanskog Senata, senatorom Vaninom Kitijem i njegovim saradnicima.

"Demokrate predstavljaju novu generaciju političara, te samo takva nova i nekompromitovana snaga, uz iskrenost, znanje i principijelnost, može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju. Rast podrške Demokratama je u svim krajevima i svim sredinama Crne Gore podjednako, što samo znači da su građani prepoznali pravu politiku i prave i ostvarive programske ciljeve i zadatke. „akon zatvaranja pitanja koja su tri decenije dijelila crnogorsko društvo, vrijeme je da se okrenemo društvenim reformama, jer je Crna Gora u dubokoj političkoj, institucionalnoj i ekonomskoj krizi, iz koje što prije moramo izaći", rekao je Bečić.

On je kazao da su "smo kadri i sposobni da krenemo u ekonomski i svaki drugi oporavak Crne Gore".

"Za razliku od nas, Demokratska partija socijalista nikad ne može da zatvori ključna i najizazovnija poglavlja na putu ka EU – 23, 24 i 27, koja se tiču vladavine prava, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i zaštite životne sredine, jer ne može i neće da udari sama na sebe. To samo znači da DPS ne može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju", kazao je Bečić.