Krivokapić i Kosta Kouto: Jačati saradnju u obrazovanju, poloprivredi i u domenu usavršavanja diplomatskog kadra

"Crna Gora cijeni ulogu Brazila na međunarodnom planu, kao i njegovo aktivno učešće u brojnim međunarodnim organizacijama"

1536 pregleda2 komentar(a)
Kosta Kouto i Krivokapić, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Postoji prostor za jačanje saradnje u oblastima poljoprivrede, obrazovanja, kao i u domenu usavršavanja diplomatskog kadra, zajednički su ocijenili ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić i Žoze Mauro da Fonseka Kosta Kouto, novi amabasador na nerezidentnoj osnovi Brazila.

U saopštenju iz ovog vladinog resora se dodaje da je "obostrano iskazana spremnost za organizovanje političkih konsultacija ministarstava vanjskih poslova".

"Koje će predstavljati okvir za konkretnu saradnju na bilateralnom planu, kao i za unapređenje sveukupnih odnosa Crne Gore i Brazila", piše u saopštenju.

Dodaje se da je Krivokapić upoznao sagovornika sa vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore, ističuću da je u fokusu Crme Gore što skorije članstvo u EU, na čemu se predano i posvećeno radi.

"Naglasio je da Crna Gora cijeni ulogu Brazila na međunarodnom planu, kao i njegovo aktivno učešće u brojnim međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju.

Krivokapić je čestitao Kosti Koutu stupanje na dužnost, izrazivši, kako se navodi, uvjerenje da će dvije države unaprijediti bilateralnu saradnju za vrijeme njegovog mandata.