Indijana šokirala kralja, domaćini tijesno prošli

Predvođeni Viktorom Oladipom, Pejsersi su već posle prve četvrtine vodili skoro 20 razlike i tu distancu održali do kraja meča

56 pregleda0 komentar(a)
Viktor Oladipo, Foto: David Richard-USA TODAY Sports
16.04.2018. 07:40h

Ni tripl-dabl LeBrona Džejmsa nije pomogao Klivlendu da već u prvoj utakmici ne izgubi prednost domaćeg terena i savlada Indijanu.

Predvođeni Viktorom Oladipom, Pejsersi su već posle prve četvrtine vodili skoro 20 razlike i tu distancu održali do kraja meča.

Oladipo, glavni kandidat za igrača koji je najviše napredovao, je ubacio 32 poena, a pomogali su Tarner i Bogdanović sa 16, odnosno 15 poena.

U Klivlendu je Džejms imao 24 poena, 10 skokova i 12 asistencija, ali je bio i jedini starter sa dvocifrenim učinkom.

Nevjerovatna prva utakmica je odigrana u Bostonu gdje je domaćin posle produžetka bio bolji od Milvokija.

Prvih 48 minuta su obilježile dvije nevjerovatne trojke u posljednjim sekundama kada je prvo Teri Rozijer "provozao" Erika Bledsoa i pogodio na 0.5 do kraja. Međutim, onda je Kris Midlton sa preko 10 metara pogodio za produžetak, ali nisu gosti mogli više od toga.

Al Horford je u Bostonu imao 24 poena i 12 skokova, a na drugoj strani je briljirao Janis Antetokumpo sa 35 koševa i 13 skokova.

Oklahoma je iskoristila veliku noć Pola Džordža za vođstvo protiv Jute u seriji. Džordž je imao 36 poena, a na drugoj strani je standardno najbolji bio "ruki" Donovan Mičel koji je imao 27 koševa i 10 uhvaćenih lopti.

Najbolji tim lige u regularnom dijelu sezone, Hjuston, je imao neočekivano tešku utakmicu protiv Minesote. Budući MVP Džejms Harden je ubacio 44 koša, a Minesota je imala dobro izbalansiran učinak, pa je najaistaknutiji bio Džef Tig sa 15 poena, devet skokova i osam asistencija.