Raščanin-Radičević: SD će se zalagati za otvaranje detoks centra, zajedništvom izaći iz začaranog kruga zavisnosti

"Bolest zavisnosti ne bira niti poznaje političke ideologije, pripadnosti ili bilo koje vrste podjela, sa njom se mogu suočiti svi. Zato je važno da pokažemo snagu zajedništva u kreiranju adekvatnijeg pristupa ovom javno-zdravstvenom i društvenom problemu"

3729 pregleda0 komentar(a)
Raščanin-Radičević, Foto: SD

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlupotrebe droga, predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata (SD) Ivana Raščanin-Radičević poručila je da će se ta partija zalagati za otvaranje detoks centra u Crnoj Gori.

Kako je navela u saopštenju koje je medijima dostavio SD, detoks centar bi bio "važna karika u lancu usluga tretiranja ovog problema, budući da je prevazilaženje apstinencijalne krize važan korak u kompletnom tretmanu oporavka".

Ona je istakla da bolest zavisnosti ne bira niti poznaje političke ideologije, pripadnosti ili bilo koje vrste podjela, da se sa njom mogu suočiti svi.

"Zato je važno da pokažemo snagu zajedništva u kreiranju adekvatnijeg pristupa ovom javno-zdravstvenom i društvenom problemu. Programski smo se godinama unazad zalagali za postavljanje ove oblasti na čvrste temelje podrške. No ono što je i dalje posebno zabrinjavajuće, jeste nedostatak adekvatnog pristupa i mogućnosti tretiranja ovog problema kod maloljetnih lica, kao i uslovljenost tretmana finansijskim statusom, te će Socijaldemokrate u narednom periodu i na to pitanje staviti fokus", dodala je Raščanin-Radičević.

Dodala je i da je na svima odgovornost da izbjegavaju populistički pristup ovoj temi.

"Te da su Socijaldemokrate spremne da budu jedan od inicijatora prevazilaženja ovih problema. Zajedništvo, solidarnost i odlučnost u prevazilaženju različitih izazova i prepreka, način su izlaska iz začaranog kruga zavisnosti", zaključila je Raščanin-Radičević.