Demokrate Cetinje: Nastavljaju se pokušaji zastrašivanja, na našoj kancelariji iscijepani baneri

"Pozivamo gradonačelnika Đuraškovića i ministra unutrašnjih poslova Adžića, da se, nakon posljednjih napada na predsjednika cetinjskih Demokrata i ovoga vandalskoga čina od preksinoć, konačno oglase"

4004 pregleda5 komentar(a)
Iscijepani baner na kancelariji Demokrata na Cetinju, Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Cetinje saopštio je da su na kancelariji ovog odbora prije dvije noći iscijepani baneri i da se na taj način "nastavljaju pokušaji zastrašivanja i vršenja pritiska na cetinjske Demokrate".

"Nakon desetina verbalnih i fizičkih napada posljednjih godina na odbornike i funkcionere cetinjskog Odbora, pištolja na čelo poslanika Šaranovića na Cetinju, tri ozbiljna fizička napada u nizu na predsjednika cetinjskih Demokrata u zadnjih manje od godinu dana, od kojih posljednji hladnim oružjem ispred kućnoga praga prije manje od mjesec dana, preksinoć su iscijepani baneri na našoj kancelariji", navode Demokrate.

Kako kažu "očito i dalje jako smeta iskrena, uvijek argumentovana i civilizovana borba cetinjskih Demokrata za pravdu, za bolje Cetinje".

"Ali i naša čvrsta i beskompromisna privrženost Cetinju i Crnoj Gori u najnovijim dešavanjima i odbijanje Demokratske Crne Gore da učestvuje u bilo kakvim zakulisnim radnjama iza leđa naroda i kombinatorikama pod kontrolom centara moći van Crne Gore", ističe se u saopštenju.

foto: Demokratska Crna Gora

Znajući da je Cetinje, kako se navodi u saopštenju, "u ogromnoj većini civilizovano i gospodsko i da prezire sve ovakve postupke, pozvali su sugrađane da ne nasijedaju na ovakve i slične provokacije".

"Da nastavimo zajedno da radimo u korist naše Prijestonice i čojski održavamo dobre odnose sa svim dobronamjernim ljudima i dočekujemo turiste i goste, kako se to vazda činjelo na Cetinju. A gradonačelnika Đuraškovića i ministra unutrašnjih poslova Adžića, da se, nakon posljednjih napada na predsjednika cetinjskih Demokrata i ovoga vandalskoga čina od preksinoć, konačno oglase. Naravno, ukoliko smatraju da je to potrebno i ukoliko smatraju da fizički napadi, napadi hladnim oružjem na njihovog sugrađanina i vandalski napadi na prostorije Kluba odbornika njihovih kolega u lokalnom parlamentu jesu za osudu", navode Demokrate.

Na kraju su poručili...

"Ne mogu nas uplašiti i pokolebati, ni stare retrogradne režimske olupine, niti nova Vučićeva omladina, cetinjske Demokrate ostaju čvrsto privržene borbi za bolju i ljepšu Prijestonicu otvorenog srca, pomirenja, sloge i zajedništva - u službi isključivo Cetinjanki, Cetinjana i naše jedine domovine Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.