Spektakularan meč na "Sent Džejms parku": Siti poveo, pa izbjegao poraz

Njukasl - Siti 3:3

12991 pregleda2 komentar(a)
Foto: Reuters

Iako je tek treće kolo, današnja utakmica Njukasla i Mančester sitija biće vjerovatno jedna od najboljih ove sezone u Premijer ligi.

Vodio je Siti 1:0, Njukasl do poluvremena preokrenuo na 2:1, potom početkom nastavka imao i 3:1, ali se aktuelni šampion vratio, brzo izjednačio i na kraju osvojio bod.

Meč na "Sent Džejms parku" završen je 3:3.

Već u 5. minutu Siti je poveo. Bernardo Silva je sa desne strane centrirao, a Gundogan bio sam u petercu, pa mu nije bilo teško da zatrese mrežu.

Nakon toga dvije dobre šanse je imao Kevin de Brujne, ali je oba puta dobro intervenisao Poup.

Kako je vrijeme odmicalo Njukasl se oslobađao pritiska, a sjajan u tom periodu, kako i tokom čitavog meča bio je Alen Sen-Maksiman. Francuski internacionalac je prvo u 28. minutu ubacio loptu sa lijeve strane nakon čega je Almiron izjednačio, da bi u 39. minutu Vilson iskoristio dodavanje Sen-Maksimana, realizovao kontru i preokrenuo.

Na startu drugog dijela prvu šansu je imao Erling Haland, ali je pogodio stativu, a ubrzo nakon toga je Tripije iz slobodnog udarca postigao sjajan gol za 3:1.

Nakon toga uslijedila je incijativa Sitija - nakon centaršuta De Brujnea i gužve u šesnaestercu lopta je došla do Erlinga Halanda, koji je postigao treći gol ove sezone i smanjio rezultat.

Imao je poslije toga Haland još jednu sjajnu šansu, izašao je sam ispred Poupa, ali je golman Njukasla sjajno reagovao.

I onda nakon toga izjednačenje - De Brujne je sjajno pronašao Bernarda Silvum, a Portugalac postavio konačan rezultat.

Imali su gosti do kraja meča šansu za preokret, Haland je imao još jednu šansu, ali je na kraju remi možda i najpravedniji ishod današnjeg meča.

Standings provided by SofaScore LiveScore