Jadran i Primorac ciljaju osminu finala Evrokupa

Plasman među 16 najboljih osiguraće po dvije prvoplasirane ekipe iz šest grupa

1897 pregleda0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović

Da li će Jadran i Primorac nastaviti evropsku priču ove sezone zavisi od turnira u Šapcu, odnosno Zagrebu.

Crnogorski klubovi od sjutra do nedjelje učestvuju u drugom kolu kvalifikacija za Evrokup, jure jedno od prva dva mjesta u svojim grupama da bi se domogli plasmana u osminu finala.

Novljane čeka turnir u Šapcu - rivali su domaćin, francuski Paj d'Eks, Trst iz Italije i Solaris iz Šibenika.

"Čekaju nas četiri utakmice u četiri dana protiv vrhunskih ekipa. Vjerujem da smo odradili sve što je trebalo u susret ovom turniru i da ćemo doći do osmine finala Evrokupa", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Prvi rival crnogorskom šampionu (sjutra od 18 sati) biće Trst, u petak se Jadran sastaje sa Paj d'Eksom (10), u subotu je protivnik Solaris (18), dok je duel sa Šapcem zakazan za nedjelju u 11.30 časova.

Komplikovan posao je i pred Primorcem, kojeg u Zagrebu čekaju mečevi protiv Mladosti, Honveda, PAOK-a i španskog Mediterana.

"Svi rivali su dobri, dolaze iz poznatih vaterpolo zemalja, a mi imamo veliki motiv da pokažemo da možemo da se nosimo sa svima. Nismo igrali dobro u posljednje vrijeme, želimo da popravimo utisak, mada vjerujem da su Mladost i Honved favoriti za prva dva mjesta", istakao je kapiten Kotorana Marko Gopčević.

Prvi rival je Honved (četvrtak, 20.30 sati).

"Taj meč je veoma bitan za dalji tok turnira. Mađarski tim je veoma nezgodan, sa mnogo dobrih pojedinaca koji mogu da riješe utakmicu", dodao je Gopčević.

Drugog dana turnira (petak) Primorac je slobodan, u subotu igra protiv Mediterana (10h) i Mladosti (19), a u nedjelju je rival PAOK (10.30).

Po dvije prvoplasirane ekipe će se plasirati u osminu finala, gdje će im se pridružiti i četiri poražena tima iz plej-ofa za Ligu šampiona.

Grupa A (Šabac): Jadran, Solaris, Šabac, Trst, Mediteran;

Grupa B (Strazbur): Savona, Strazbur, De Zan, Partizan;

Grupa C (Duisburg): Turkoan, Barselona, Palermo, Duisburg;

Grupa D (Zagreb): Mladost, Primorac, Honved, PAOK, Mediteran;

Grupa E (Solnok): Crvena zvezda, Solnok, Žaibas, Monpelje;

Grupa F (Bukurešt): Ortiđa, Vitorija Gimaraeš, Steaua, Zuglo, Valis Valjevo.