Kopaonik – budi i ti na vrhu!

Odmor na Kopaoniku predstavlja nezaboravan doživljaj, prirodne ljepote uz savremenu i bogatu turističku ponudu. Najveći ski centar u Srbiji je pravi izbor za kvalitetno proveden zimski odmor i najljepše doživljaje, priča u kojoj svako ima svoje posebno mjesto.

15224 pregleda0 komentar(a)
Foto: TO Raška

Kopaonik, jedan od najpopularnijih ski centara kako u Srbiji tako i u regionu, spremno čeka sve zaljubljenike u skijanje, od početnika do profesionalaca!

Skijaški centar Kopaonik prostire se na oko 64 kilometara staza, sve staze povezane su sistemom od 24 moderne žičare i ski liftova, kapaciteta od preko 34,000 skijaša na sat. Ljubitelji zimskih sportova najviše se raduju snijegu, ali i da ne bude dovoljno snijega, tu su najsavremeniji topovi i lanseri za vještačko osnježavanje.

Pored staza za alpsko i nordijsko skijanje, skijaški centar Kopaonik posjeduje i uređen snow park, najveći ove vrste u Srbiji ali i u zemljama u okruženju, namijenjen freestyle skijašima kao i snowboarder-ima.

foto: TO Raška

Noćno skijanje je poseban doživljaj, prizor koji se ugleda kada se žičarom popne na Pančićev vrh ostaje nezaboravna uspomena te možete slobodno reći da vam je Kopaonik posmatran sa ove pozicije - planina na dlanu. Za noćno skijanje osvijetljene su staze Pančić 4b, Malo jezero i Karaman greben.

foto: TO Raška

Naravno uz skijanje i adrenalinske sportove sve goste očekuju i druge zimske radosti, kao što su sankanje, vožnja bobom na šinama, tubing, vožnja motornim sankama i sl. Takođe, taksi tabač će vas vrlo rado provesti kroz možda malo specifičniju vožnju Kopaonikom, ukoliko ste raspoloženi za ovu vrstu avanture, ali uz malu napomenu da je neophodno ranije zakazati termin za ovu vrstu doživljaja.

Spoj nezaboravnih doživljaja, omiljenog sporta na snijegu, adrenalina, sunca i zabave garantuje unikatno iskustvo posjetiocu ovog predivnog turističkog centra.

Turistička ponuda ovog predivnog zimskog centra prilagođena je porodicama sa djecom. U Dječijem gradu djeca mogu da uživaju u snježnim igrama a za najmlađe skijaše i početnike obezbijeđena su tri prostora „ski vrtića“ sa pokretnim trakama. Prvi koraci na stazi se najbolje savladaju uz igru, druženje i zabavu.

Kopaonik raspolaže velikim brojem objekata za smještaj, od apartmana i kuća za odmor, odmarališta do najluksuznijih hotela u samom centru i vikend naselju koje je udaljeno od centra oko 4 km. Nakon cjelodnevnih zimskih avantura, gosti mogu da se prepuste prvoklasnim relaksacionim tretmanima u welnesu, da koriste kapacitete savremenog fitnes centra, da mirno uživaju u čitanju uz užinu i topli napitak i da probaju tradicionalna jela kopaoničkog kraja.

I za kraj ono najslađe, ono što turističku ponudu ove predivne regije čini jedinstvenom jeste blizina Jošaničke Banje, koja se nalazi na obroncima Kopaonika.

Jedinstveno iskustvo, u jednom danu možete skijati i uživati u blagodetima termo mineralne ljekovite vode.

Prilikom posjete Jošaničkoj Banji preporučujemo posjetu spomen sobi, posvjećenoj Milunki Savić, srpskoj junakinji Balkanskih ratova i Prvog svjetskog rata, ženi sa najviše odlikovanja u istoriji ratova.

Odmor na Kopaoniku predstavlja nezaboravan doživljaj, prirodne ljepote uz savremenu i bogatu turističku ponudu. Najveći ski centar u Srbiji je pravi izbor za kvalitetno proveden zimski odmor i najljepše doživljaje, priča u kojoj svako ima svoje posebno mjesto.

Više informacija možete naći ovdje.