DIREKTNO: Položaj LGBT zajednice u Crnoj Gori – šta poslije Prajda?

Koliko su česti slučajevi nasilja nad pripadnicima LGBT zajednice i kakva je reakcija istražnih organa ?

205 pregleda8 komentar(a)
Parada ponosa Podgorica 2017., Foto: Luka Zeković
24.09.2017. 17:15h

Da li održavanje petog Prajda u Podgorici bez incidenata znači da je LGBT populacija u Crnoj Gori zaista zaštićena i uživa svoja ljudska prava? Koliko je Vlada u praksi zaista posvećena zaštiti ove manjine i uspješna u sprovođenju Strategije za unaprijeđenje kvaliteta života LGBT osoba? Koliko su česti slučajevi nasilja nad pripadnicima LGBT zajednice i kakva je reakcija istražnih organa ?

Šta je sa odnosom crkve prema LGBT zajednici u Crnoj Gori i zašto mitropolit Amfilohije ne odustaje od svojih “besjeda” o Paradi koje civilno društvo i međunarodna zajednica vide kao jezik mržnje?

To su samo neka od pitanja na koje će Direktno tražiti odgovore u nedjelju u 20 h.

Gosti: Bojana Jokić, LGBT Progres Forum, Danijel Kalezić, Kvir Montenegro, Blanka Radošević Marović, direkorica Direktorata za unaprijeđenje i zaštitu ljudskih prava i protojerej Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije.

Emisija "Direktno" se realizuje kroz partnerstvo TV Vijesti i NVO MANS u okviru projekta "Kredibilni i profesionalni mediji u službi EU integracija" koji je podržan od strane Evropske unije.