Kiks Čelsija, Notingem uzeo bod, a mogao i tri

Meč na "Siti graundu" završen 1:1

8472 pregleda0 komentar(a)
Radost fudbalera Notingema, Foto: Reuters

Čelsi je u prethodnom kolu lagano savladao Bornmut (2:0), očekivalo se da i večeras odradi posao na gostovanju Notingemu, ali je meč na "Siti graundu" pokazao da su "plavci" daleko od dobre igre.

Meč je završen neriješeno (1:1), a nakon 90 minuta domaći mogu da žale, budući da su imali nekoliko izglednih šansi i da su mogli doći i do pobjede.

Na startu je Notignem imao incijativu, a prvu šansu nije iskoristio Džonson, budući da je Arizabalaga odlično reagovao u toj situaciji.

Kako je vrijeme odmicalo Čelsi je imao više loptu u posjedu, a onda i poveo u 16. minutu. Pulišić je centrirao Boli, u želji da otkloni opasnost, pogodio prečku, a na odbijenu loptu naletio Sterling i zatresao mrežu.

Do kraja prvog dijela nije bilo previše uzbuđenja, a onda je u nastavku prvi zaprijetio Notingem. Domaća ekipa je u 47. minutu krenula u kontru sa desne strane, Avoniji je šutirao, a Kepa odbranio. Doduše fudbaler "šumara" je bio sebičan, jer je na drugoj strani sam i u boljoj situaciji bio Džonson.

Potom je Forest još jednom zaprijetio, ali je nakon udarca Gibs-Vajta lopta pogodila prečku.

Do zasluženog izjednačenja domaći su stigli u 63. minutu - nakon jednog kornera odbrana Čelsija nije uspjela da otkloni opasnost, lopta je došla do Orijea, koji je postigao gol.

Domaći su imali bolje šanse, za razliku od Čelsija, koji u nastavku nije uspio da stvori neku ozbiljniju priliku.

Standings provided by Sofascore