Dan u Melburnu u znaku Endija Mareja: Sav trud se isplatio

Britanac savladao Matea Beretinija 3:2 i poslije šest godina stigao do pobjede protiv igrača iz top 20 na grend slemovima

6225 pregleda1 komentar(a)
Marej, Foto: Reuters

Drugi dan na Australijan openu protekao je znaku Endija Mareja, koji je nakon pet setova savladao Matea Beretinija i plasirao se u narednu rundu.

Marej je slavio 6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6 i u narednom kolu igraće sa Kokinakisom ili Fonjinijem, čiji je meč prekinut zbog kiše.

Ovo je bila prva pobjeda Mareja nad igračem iz top 20 na jednom grend slemu nakon 2017. godine. Prethodno je, prije šest godina, na Rolan Garosu pobijedio Japanca Keija Nišikorija.

"Nevjerovatno sam srećan i ponosan. Radio sam na tome da dobijem priliku da ponovo igram ovakve mečeve. Sav trud se isplatio. Na kraju samo imao i malo sreće. Mateo je veoma dobar teniser", rekao je Marej nakon susreta.

U petom setu Beretini je imao meč loptu, ali je njegov udarac bio neprecizan i loptica je pogodila mrežu.

"Teško mi je sada da pričam. Moglo je da bude drugačije. Imao sam meč loptu", rekao je Beretini.

Marej je ostvario veliku pobjedu i napravio veliki podvig. On je prije četiri godine operisan i od tada igra sa metalnim kukom. A kada je obavljen žrijeb za Australijan open, činilo se da Britanac nema sreće. Beretini je bio apsolutni favorit.

U meču sa finalistom Vimbldona iz 2021. godine Marej je igrao sjajno, možda i najbolji tenis od povratka. Ekspresno je poveo 2:0, u oba seta po jednom stizao do brejka, a rivalu nije dozvolio nijednu šansu da mu oduzme servis. Italijan je u tim trenucima imao problema sa forhendom.

Ipak, Beretini je uspio da se vrati, četvrti set osvoji u taj-brejku, a onda u petom nije iskoristio meč loptu. Odlučujući set je otišao u taj-brejk koji se igrao do deset, a u kojem je Marej poveo 5:0 i stigao do velike pobjede.