Arteta: Nismo paničili i imali smo sreće; Ten Hag: Nevjerovatnim greškama izgubili smo u derbiju

Treneri Arsenala i Mančester junajteda u različitom raspoloženju nakon derbija koji je pripao "tobdžijama"

4582 pregleda0 komentar(a)
Foto: REUTERS

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta rekao je da je zadovoljan današnjom igrom svoje ekipe i pobjedom u derbiju Premijer lige protiv Mančester junajteda - 3:2.

"Emotivno, mnogo strasti. Ne može mnogo bolje od toga. Posebno u drugom poluvremenu, igra je bila nevjerovatna. Bili smo u isto vrijeme i pribrani i odlučni, nijednog trenutka nismo paničili. Vjerovali smo da možemo da pobijedimo. U više navrata smo pokazali pribranost u šesnaestercu, ali lopta nije htjela u gol. Srećom na kraju smo postigli gol", rekao je Arteta za Skaj. Arsenal je stekao pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, uz utakmicu manje.

Pobjedonosni gol koji je postigao Edi Nketija u 90. minutu provjeeravan je putem VAR tehnologije.

"Nešto slično smo iskusili protiv Njukasla, ali danas je odluka bila u našu korist. Ne želim da razgovaram o individualcima. Uzeli smo loptu i napravili mnogo stvari, oni su mladi ali vjeruju da to mogu", naveo je trener londonske ekipe.

Upitan je o pritisku sa kojim se ekipa suočava.

"U posljednjih 12 ili 13 utakmica pričamo o pritisku. Ekipe iz Premijer lige su uvijek teški protivnici i moramo da se pripremimo na to", rekao je Arteta.

U toku utakmice Arteta je dobio žuti karton zbog prigovora.

"Ne mogu da se požalim. U životu uvijek možete da budete bolji", naveo je on.

Dvostruki strijelac bio je Nketija. On je postigao 13 golova u posljednjih 13 utakmica kada je bio starter na Emirejtsu. "Vidio sam Martintesa pored mene i mislio sam da sam u dozvoljenoj poziciji, ali kada vidite taj ljubičasti znak na ekranu (za VAR), srce vam uvek poskoči. Moglo se vidjeti koliko smo željeli da pobijedimo i koliko smo to željeli za nas i naše navijače. Napadali smo i napadali i na sreću smo postigli gol", naveo je Nketija.

Trener Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je da je njegova ekipa u današnjoj utakmici protiv Arsenala napravila neprihvatljive greške kod golova i da mora da izvuče pouke iz poraza u derbiju Premijer lige.

"Teško je prihvatiti kada izgubite u posljednjim trenucima utakmice. Napravili smo greške kod sva tri gola. Uglavnom smo bolji u takvim situacijama, to ne smije da se događa", rekao je Ten Hag za Skaj. "Počeli smo utakmicu veoma dobro, postigli gol i vodili a onda smo napravili toliko grešaka koje su neprihvatljive. Moramo da naučimo lekciju i krenemo dalje. Prva dva gola su počela iz kornera i napravili smo previše grešaka od kornera ka golu. To ne smije da se događa. To je lekcija koju moramo da naučimo. Pokazaćemo to igračima, pošto to ne može da se događa. Dobre ekipe ne prave takve greške", naveo je Ten Hag.

Na pitanje da li je ovo sudar sa stvarnošću, trener mančesterske ekipe odgovorio je: "Može biti".

"Danas to moramo da prihvatimo. Nismo zadovoljni igrom jer možemo bolje. Kada dobro počnete morate da iskoristite takvu situaciju. Ne možete da primite golove kakve smo mi primili. Ovo je jedna utakmica. Prošle nedjelje smo bili veoma dobri. Držali smo ih dalje od našeg šesnaesterca, a kada su tamo bili, bolje smo se branili", rekao je holandski stručnjak.

"Shvatamo šta je potrebno da bismo napredovali. Isto sam rekao igračima u svlačionici, ali sam takođe rekao da ako žele da pobjeđuju, ne smiju da prave greške koje sam sada pomenuo", dodao je Ten Hag.