Žakelj: Fokus i koncentracija nisu bili na nivou koji želimo

„Ne zamjeram igračima. Treniraju odlično, to nam je dalo ove rezultate u posljednja dva mjeseca. Ovo nam je bila prva slabija utakmica u tom periodu. Moramo da analiziramo i vidimo gdje smo griješili, jer se u odbrani baš nismo držali dogovora”, rekao je trener SC Derbija nakon poraza od Mege (103:83)

3303 pregleda1 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Porazom od Mege (103:83) u „Morači”, košarkaši SC Derbija su zakomplikovali borbu za plej-of i propustili zicer da obezbijede mjesto u doigravanju.

Meč je izgubljen krajem treće i početkom posljednje četvrtine, kada su gosti serijom 16:2 otišli na plus 16 (81:65).

„Čestitke Megi, bila je bolja cijelu utakmicu. Imali smo periode kada smo bili na nivou na kojem želimo, ali generalno fokus i koncentracija nisu bili na nivou koji želimo”, rekao je slovenački stručnjak.

Žakelj je poručio da ništa ne zamjera svojim izabranicima.

„Treniraju odlično, to nam je dalo ove rezultate u posljednja dva mjeseca. Ovo nam je bila prva slabija utakmica u tom periodu. Moramo da analiziramo i vidimo gdje smo griješili, jer se u odbrani baš nismo držali dogovora”.

Trener Mege Marko Barać je, razumljivo, bio srećan.

„Ovo je, stvarno, velika pobjeda za nas, protiv izvanrednog tima, koji unazad dvije godine vrlo teško gubi bodove na svom terenu. Napravili smo veliki posao. Prilično dobro smo ofanzivno otvorili utakmicu, ali nas je SC Derbi pametno napadao unutrašnjom igrom, pa je veliki broj naših igrača vrlo rano ušao u problem sa faulovima. U 2. poluvremenu smo imali reakciju, igrači su pametno tražili šta da napadaju, i rezultat toga je veliki broj poena u gostima protiv vrlo kvalitetnog tima”, istakao je Barać.