Pljevlja: Pronađeno oružje i municija, krivična prijava protiv jedne osobe

Dodaje se da je po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevima protiv Š.B. podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

6799 pregleda1 komentar(a)
Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije

Krivična prijava podnijeta je protiv Pljevljaka Š.B. (57) nakon što je policija u njegovoj kući pronašla oružje i municiju u ilegalnom posjedu, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Pljevlja su, kako se navodi, postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice Š.B. iz Pljevalja.

"Oduzeta je poluautomatska puška marke "Zastava", kalibra 7,62 mm, lovačka puška marke "IJ 26 E", 46 komada municije kalibra 7,62 mm za poluautomatsku pušku, 42 komada municije kalibra 12 mm za lovačku pušku, kao i 71 komad pištoljske municije kalibra 7,62 mm", rečeno je iz UP.

Dodaje se da je po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevima protiv Š.B. podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” u kontinuitetu sprovode pojačane planske aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu, sa ciljem otkrivanja izvršilaca krivičnih djela, kao i sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja", navode iz UP.