Selektor Hrvatske oprezan pred meč sa "ajkulama": Ne smijemo da upadnemo u ritam koji Crna Gora želi da nametne

"Poznajem dobro crnogorske igrače i selektora, poznajem i taj sistem i način razmišljanja. Znam da će nam biti teško, jer su Crnogorci vrh svjetskog vaterpola", rekao je Ivica Tucak

8202 pregleda5 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak je u periodu od 2009. do 2012. vodio Jadran iz Herceg Novog, već 11 godina je na klupi "barakuda" s kojima je osvajao evropsku i svjetsku titulu, olimpijsko srebro...

Kao neko ko toliko traje na najvećoj sceni je i dobro upoznat sa radom crnogorske selekcije kojoj na putu do četvrtfinala Svjetskog prvenstva stoje upravo Hrvati.

Crna Gora i Hrvatska su veliki rivali u ovom sportu, "barakude" su često izlazile kao pobjednik, ali tradicija bi mogla da se promijeni sjutra od 10 časova u bazenu "Marine Mese" u Fukuoki.

"Poznajem dobro crnogorske igrače i selektora, poznajem i taj sistem i način razmišljanja. Znam da će nam biti teško, jer su Crnogorci vrh svjetskog vaterpola", rekao je Tucak.

Hrvatska je nastup u grupi C završila na drugom mjestu (iza Mađarske), "ajkule" su u D bile trećeplasirane poslije poraza od Španije i Srbije.

"Crna Gora je uvijek među osam najboljih, mada joj u posljednje vrijeme izmiču medalje. U pitanju je kompaktna i dinamična mlada ekipa u kojoj svako zna svoju ulogu i ne smijemo da upadnemo u taj ritam", kazao je Tucak.

Cilj Hrvatske je da dođe do finala i tako osigura vizu za Olimpijske igre.

"Treba nam strogo kontrolisani napad u ovoj utakmici. Nadamo se pobjedi, ovaj meč je samo prvi stepenik ka cilju, plasmanu u finale", dodao je Tucak.

Gledao je meč Crne Gore protiv Srbije i nije mogao da vjeruje kako je završen - pobjedom "delfina" na peterce.

"Crna Gora je bila toliko dominantna u dvije i po četvrtine da mi je nevjerovatan način na koji je izgubila. Ali, to mi dodatno daje oprez. Naš rival ima mane, nadam se da ćemo ih iskoristiti", zaključio je Tucak.