DPS: PES ima problem sa Milatovićem koji sa Abazovićem i Bečićem radi na tome da Spajić ne dobije mandat

Tvrde da bi onemogućavanjem Spajića da postane mandatar Milatović, Bečić i Abazović ispunili zajedničku obavezu prema Vučiću

37446 pregleda87 komentar(a)
Foto: DPS

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) poručili su Pokretu Evropa sad (PES) da oni nemaju nikakav problem sa DPS-om, već sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem koji je juče na konsultacijama sam konstatovao da lider PES-a Milojko Spajić nema većinu.

"...pri čemu aktivno - u saradnji sa Abazovićem i Bečićem, radi na tome da Spajić ne dobije mandat za sastavljanje Vlade", navodi se u saopštenju.

Iz PES-a su prethodno saopštili da DPS osporava mogućnost da Spajić bude mandatar.

"PES, čiji lider Milojko Spajić već gotovo dva mjeseca bezuspješno pokušava da sastavi Vladu, još jednim u nizu besmislenih saopštenja nastojao je da izjednači DPS i Demokratski front. Zaboravljaju iz PES-a pritom da je između nas i DF-a jedna od ključnih razlika upravo ta što PES ima namjeru da u Vladu uvede proruski i kleronacionalistički Demokratski front dok - kako makar javno tvrde, proevropska i prozapadna koalicija Zajedno za njih nije opcija", piše u saopštenju.

Tvrde da bi onemogućavanjem Spajića da postane mandatar Milatović, Bečić i Abazović "ispunili zajedničku obavezu prema Vučiću da Abazović ostane premijer što duže i omogućili slučajnom predsjedniku da preuzme PES, čime bi vlasnik Vučić bio veoma zadovoljan".

"Prema tome, ne ispirajte usta sa Demokratskom partijom socijalista već se pogledajte u oči i sami rješavajte svoje probleme jer građani nemaju vremena da žive u zatočeništvu neodgovornih populista koji namjeravaju da upravljaju političkim procesima u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.