Dečić na vrhu, prvi poraz Petrovca, Budućnost se oporavila kraj Bistrice, nastavak agonije Sutjeske

Odigrani mečevi 5. kola Meridianbet 1. CFL. Budućnost u derbiju slavila kraj Bistrice 2:1. Odlučio gol Milana Vukotića u 81. minutu

45388 pregleda43 komentar(a)
Foto: FSCG
20.08.2023. 23:26h

Budućnost je pobijedila Sutjesku 2:1 kraj Bistrice i vratila se u ritam nakon samo jednog trijumfa u prva četiri kola.

Presudio je rezervista, Milan Vukotić, koji u 78. minutu odigrao dupli pas sa Balšom Sekulićem i precizno pogodio iz ugla sa desne strane, ispod Suada Ličine.

foto: FSCG

Utakmica u Nikšiću igrana je bez prisustva publike, zbog kazne koju Sutjeska "vuče" sa kraja prošle sezone, zbog neprimjernog skandiranja navijača.

Očajno prvo poluvrijeme odigrano je kraj Bistrice - ne samo zbog toga što su mreže mirovale, već zbog spore igre, mnogo pogrešnih dodavanja, "milion" prekida, gubljenja vremena dok se izvede aut...

Mogli su, ipak, da vode i jedni i drugi - Ličina je odbranio dobre šanse Adnanu Orahovcu i Sekuliću, dok je Dušan Vuković na drugoj strani u sjajnoj prilici pogodio prečku.

foto: FSCG

U nastavku se igralo brže, konkretnije i efikasnije.

Povela je Budućnost u 64. minutu kada je Marko Simić faulirao Petra Grbića, a Sekulić bio precizan sa bijele tačke.

Sedam minuta kasnije dobra akcija Sutjeske i izjednačenje - Dušan Živković je centrirao, Dragan Grivić vratio loptu u peterac, a Orahovac je u duelu sa Vukovićem ubacio u svoju mrežu.

I, ponovo, sedam minuta kasnije - presuda Vukotića, igrača koji je pogodio za izjednačenje u prošlom kolu protiv Jezera. Već je donio Budućnosti četiri boda.

Samo minut prije odlučujućeg gola Budućnosti poništen je pogodak za Sutjesku - arbitar Miloš Savović je procijenio da je Srđan Krstović faulirao golmana Đorđija Pavličića, prije nego što je Grivić glavom ubacio loptu u mrežu.

foto: FSCG

Budućnost je ovom pobjedom prestigla Sutjesku - ima osam bodova, Nikšićani samo šest, nakon pet kola.

Đorđije Pavličićfoto: FSCG

A na vrhu je sada Dečić, koji je pobijedio Mornar 3:1 i iskoristio poraz Petrovca od Jezera u Beranama (2:0) da zbog bolje-gol razlike preuzme prvo mjesto.

Andrej Bajović je u 28. minutu na asistenciju Olivera Šarkića efektno pogodio za 1:0, izjednačio je Aleksandr Vujačić u 43. nakon karambola u šesnaestercu.

Andrej Bajović pogađa pod prečkufoto: FSCG

U nastavku, bolja igra Tuzana i dva efektna pogotka - Draška Božovića u 59. i Leona Ujkaja u 66. minutu.

foto: Savo Prelević

Jezero je u Beranama nanijelo Petrovcu prvi poraz ove sezone. Presudio je Japanac Senaga Naoaki, koji je 55. minutu nakon kontranapada i dodavanja Toškovića iz drugog pokušaja savladao Boljevića.

Izabranici Ivana Brnovića u finišu su dali i drugi gol za potvrdu pobjede i osam osvojenih bodova ove sezone.

foto: FSCG

Arsenal i Jedinstvo Franca igrali su neriješeno 2:2 na otvaranju prvoligaške scene na stadionu u Velikom gradskom parku u Tivtu.

Svečanost je "otvorio" štoper gostiju Momčilo Dulović, koji je već u petom minutu nakon prekida i gužve u šesnaestercu pogodio mrežu. Brz odgovor domaćina, već u 11. minutu sjajno se snašao Boban Đorđević, fintom je izbacio protivničkog defanzivca i pogodio za 1:1.

U 29. minutu, međutim, novo vođstvo Bjelopoljaca.

Iskusni Žarko Korać je naletio na odbijenu loptu od strane golmana i pogodio za 1:2. Konačnih 2:2 postavio je ponovo Đorđević, zakucavši loptu pod prečku nakon povratnog pasa sa lijeve strane.

Fudbaleri Arsenala uoči prvog prvoligaškog meča na svom stadionufoto: FSCG

Rudar ni nakon pet kola ne zna kako je to kada se pogodi protivnička mreža, ali su Pljevljaci barem osvojili bod - pod Golubinjom u u duelu sa Mladosti Lob.bet bilo 0:0.

Usporeno prvo poluvrijeme, bez uzbuđenja, mnogo uzbudljivije bilo je u nastavku. Po jedna sporna situacija na obje strane, kada su i jedni i drugi tražili penal, te velika šansa za Rudar u posljednjem minutu - Dragojević je odbranio Bulatoviću.

Uživo

17.30

ARSENAL - JEDINSTVO FRANCA 2:2 kraj

Boban Đorđević 11, 77 - Momčilo Dulović 5, Žarko Korać 29.

18.00

RUDAR - MLADOST LOB.BET 0:0 kraj

19.30

SUTJESKA MERIDIANBET - BUDUĆNOST 1:2 kraj

Adnan Orahovac (autogol) 71 - Balša Sekulić (penal) 64, Milan Vukotić 78.

20.00

DEČIĆ - MORNAR 3:1 kraj

Andrej Bajović 28, Draško Božović 59, Leon Ujkaj 67 - Aleksandar Vujačić 45+1.

JEZERO - PETROVAC 2:0 kraj

Senaga Naoaki 55, 90+4.

Standings provided by Sofascore