Džejmi Gerc najbogatija glumica

Postoje i različiti načini za mjerenje nečijeg bogatstva gdje su pored finansija, obuhvaćena i imovina, udio u kompanijama, nekretnine

4553 pregleda0 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Iako biste mogli očekivati da su najpoznatiji glumci i finansijski najunosniji, to nije uvijek slučaj. Drugi poslovni poduhvati ili kreativni napori često povećavaju vrijednost pojedinca, ako ne računamo poznata imena kao što su Tom Henks ili Dženifer Aniston.

Postoje i različiti načini za mjerenje nečijeg bogatstva gdje su pored finansija, obuhvaćena i imovina, udio u kompanijama, nekretnine... Prema Celebrity Net Worth, Džejmi Gerc je, trenutno, tehnički najbogatija glumica na svijetu s neto vrijednošću od osam milijardi dolara.

Gerc je najpoznatija po svojoj ranoj karijeri u osamdesetima, kada je glumila u filmovima Crossroads, The Lost Boys, Less Than Zero i TV seriji Square Pegs. Nedavno je imala manje uloge u serijama Modern Family i This Is Us.

“Njeno bogatstvo, međutim, uglavnom potiče od njenog braka sa milijarderom Tonijem Reslerom, pri čemu su oboje suvlasnici NBA tima Atlanta Hawks.

Na listi se nalaze i Meri Kejt i Ešli Olsen, koji zajedno imaju neto vrijednost od 500 miliona dolara, i Dženifer Lopez sa 400 miliona dolara. J. V.