Simović uvjeren da Vujačić nema veze sa podmetanjem eksploziva ispod njegovog automobila

Advokat Jovanović rekao da je Simović pred tužiteljkom iznio i određena saznanja u odnosu na preostala okrivljena lica. "I da ga citiram, rekao je - ako Vukan treba da ide u zatvor zbog ovog događaja, onda slobodno pošaljite mene", rekao je Jovanović

25888 pregleda9 komentar(a)
Simović, Foto: Boris Pejović

Cetinjanin Gojko Simović jutros je pred tužiteljkom Anom Radović rekao da je ubijeđen da Vukan Vujačić nema veze sa podmetanjem eksploziva ispod njegovog automobila, i da mu je jučerašnje hapšenje namješteno.

To je, nakon saslušanja svjedoka oštećenog kazao Simovićev pravni zastupnik, advokat Stefan Jovanović.

Jovanović i Simovićfoto: Boris Pejović

Zbog podmetanja eksploziva ispod automobila Simovića, i pokušaja ubistva tog Cetinjanina, juče su uhapšeni Vujačić (28), Blažo Pejović (34) i Vlado Vulićević (28).

"Rekao je da je ubijeđen da Vukan Vujačić nema nikakve veze sa tim krivičnim djelom, jer sa istim, odnosno sa porodicom Vujačić je u prijateljskim i kumovskim odnosima. Izjavio je i da je zaista sramotno što se radi porodici Vujačić vezano za ovaj događaj, a iznio je i određena saznanja u odnosu na preostala okrivljena lica", kazao je Jovanović.

Jovanovićfoto: Boris Pejović

Jovanović je istakao da se komentarisanjem policijskih akcija, sa visokih državnih pozicija, narušava pretpostavka nevinosti i vrši neprimjeren pritisak na tužilački organ.

Simovićfoto: Boris Pejović

"Ponavljam, moj klijent je danas dao iskaz u kom je decidno odbacio mogućnost da okrivljeni Vukan Vujačić ima bilo kakve veze sa ovim događajem. I da ga citiram, rekao je - ako Vukan treba da ide u zatvor zbog ovog događaja, onda slobodno pošaljite mene. Toliko je ubijeđen da Vujačić sa tim nema nikakve veze", rekao je pravni zastupnik oštećenog, citirajući izjavu svog klijenta datu pred tužiteljkom...