Trojica osumnjičenih za međunarodni šverc cigareta privedena sudiji za istragu

Prema saznanjima Vijesti, tužioci će tražiti pritvor za svih 11 osumnjičenih

37581 pregleda12 komentar(a)
Privođenje jednog od osumnjičenih, Foto: Boris Pejović

Trojica osumnjičenih za međunarodni šverc cigareta privedena su večeras sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji će odlučiti o predlogu specijalnih tužilaca - da im odredi pritvor.

Video: Boris Pejović

Prema saznanjima Vijesti, tužioci će tražiti pritvor za svih 11 osumnjičenih, ali će ostali pred sudiju biti izvedeni sjutra.

foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pritvor je tražilo zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na saučesnike i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Video: Boris Pejović

U akciji tog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja lisice na ruke stavljene su navodnom organizatoru kriminalne grupe Aleksandru Acu Mijajloviću, policajcima Draganu Backoviću, Milenku Mići Rabrenoviću, Radoju Rabrenoviću i Mirku Mijuškoviću. Uhapšeni su i Dejan Jokić, Golub Vojinović, Milan Vukadinović, Zoran Žuti Đukanović, Milan Rogač i Mileta Simanić.

SDT traga za osobom koja je, kako sumnjaju, sa Mijajlovićem 2019. godine formirala kriminalnu grupu, čiji članovi su švercovali cigarete.

U SDT, koje rukovodi predmetom, navodi se da su članovi te organizovane grupe krijumčarili cigarete na međunarodnom planu najmanje tri godine - od 2019. do kraja 2021. godine.

foto: Boris Pejović

Mijajlović slovi za doskorašnjeg neformalnog suvlasnika kompanije "Bemaks".