Pens: Tramp će potpisati sankcije protiv Rusije

Prema njegovim riječima, zakon o sankcijama protiv Rusije omogućava predsjedniku i Stejt departmentu Sjedinjenih Američkih Država da sprovedu fleksibilniju politiku

3 komentar(a)
Majk Pens, Foto: Reuters
01.08.2017. 10:48h

Predsjednik SAD Donald Tramp potpisaće zakon o uvođenju sankcija Rusiji, saopštio je potpredsjednik SAD Majk Pens, prenosi Sputnjik.

"Mi želimo da ih ukinemo, ali to će biti moguće samo pod uslovom da Rusija ispuni preuzete obaveze. Nedavni diplomatski koraci Rusije, nažalost, govore drugačije", dodao je on.

Prema njegovim riječima, zakon o sankcijama protiv Rusije omogućava predsjedniku i Stejt departmentu Sjedinjenih Američkih Država da sprovedu fleksibilniju politiku.

"Potpisivanje od strane Kongresa i predsjednika zakona o sankcijama protiv Rusije označava da nastupamo sa zajedničke pozicije. Predsjednik Tramp je u Varšavi izjavio da Rusija ponovo nastavlja da podržava terorističke države Iran i Sjevernu Koreju", dodao je Pens.

Zakon podrazumijeva i mogućnost uvođenja sankcija licima koja namjeravaju da ulože više od pet miliona dolara godišnje ili milion dolara odjednom u izgradnju ruskih izvoznih cjevovoda ili da pružaju usluge, tehnologije ili informacionu podršku. U posebnoj tački govori se o težnji Sjedinjenih Država da se suprotstave izgradnji gasovoda "Sjeverni tok 2".