Konačan rasplet

Danas mečevi 34. kola Meridianbet 1. CFL, Dečić protiv Jezera može da dođe na pobjedu od titule, može čak i teoretski da je osvoji, ali je potrebno da Budućnost izgubi od Jedinstva što se još nije dogodilo u samostalnoj Crnoj Gori

12340 pregleda9 komentar(a)
Duel Andreja Bajovića (Dečić) i Luke Mirkovića (Budućnost), Foto: FSCG

Tri kola do kraja domaćeg šampionata, sve utakmice koje se igraju u istom terminu (19 h) i konačno vrijeme raspleta.

Dečić, teoretski, može i danas da proslavi titulu, prvu u istoriji kluba, što će se dogoditi ako Tuzani kod kuće (Kamp OFK Titograda) pobijede Jezero, a Budućnost pod Goricom izgubi od Jedinstva.

Veća je, međutim, vjerovatnoća da se odluka prolongira za posljednja dva kola, jer Budućnost nikad nije izgubila od Jedinstva u samostalnoj Crnoj Gori - ostvarila je 20 pobjeda i četiri remija u prvenstvu i Kupu od 2006. godine.

U svakom slučaju, izabranici Milorada Pekovića doći će na pobjedu od titule ako danas savladaju Jezero, od kojeg su u srijedu eliminisani u polufinalu Kupa. Tuzani do kraja gostuju Sutjesci i čekaju Arsenal.

- Nema euforije, čak i ako slavimo neće još ništa biti gotovo. Kup je prošlost, vjerovatno će nas taj poraz od Jezera dodatno motivisati da im se revanširamo i dođemo do trijumfa koji bi nam puno značio - kaže vezista Dečića, Brazilac Čagas Augusto.

Budućnost još vjeruje, nada umire posljednja - tim Ivana Brnovića uzda se u sebe, ali i u pomoć Jezera, Sutjeske i Arsenala. “Problem” je u tome što su od Dečićevih rivala do kraja samo Nikšićanima potrebni bodovi, jer se bore za Evropu...

- Situacija je malo specifična, ali moramo da vjerujemo do kraja uprkos tome što su šanse sve manje i manje. Uradićemo sve što je do nas, igraćemo pošteno svaku utakmicu do kraja, a šta će se dešavati na drugim terenima nikada nije i neće biti domen našeg interesovanja - poručio je Brnović za klupski sajt.

Budućnost u posljednja dva kola dočekuje Mornar i gostuje Petrovcu.

- Uz dužno poštovanje prema Jedinstvu, ekipa koja ima iskustvo i koja dugo igra zajedno, mislim da se mi pitamo. Ušli smo u ritam samopouzdanja, dobra hemija vlada u timu, a gledajući treninge kako igrači rade to mi daje još veće samopouzdanje i vjeru da se jednostavno samo mi pitamo - dodao je Brnović.

Mornar u Baru dočekuje posljednjeplasirani Rudar, koji je sa pet bodova manje od pretposljednjeg Jedinstva jednom nogom u Drugoj ligi. Pljevljaci se teoretski još nadaju, ali kako su tek bodovi potrebni Baranima - izabranici Zorana Đuraškovića imaju dva više od Sutjeske na trećem mjestu, koje bi moglo da donese plasman u Evropu ako Budućnost pobijedi Jezero u finalu Kupa.

- Najteže su unaprijed dobijene utakmice, zato ću tražiti od igrača maksimalan pristup - kaže Đurašković za Bar info.

- Odlične igre tokom sezone dovele su nas u poziciju da smo tri kola prije kraja šampionata na mjestu koje vodi u Evropu. Ono što me posebno raduje jeste da smo stvorili pobjednički mentalitet i da na svakom meču idemo na pobjedu - dodao je trener Mornara.

Sutjeska Meridianbet gostuje ekipi Mladosti Lob.bet i jednostavno “mora” da pobijedi, ako želi da ostane u trci za Evropu. Treće mjesto bi tako moglo da odluči naredno kolo derbija, u kojem se sastaju Budućnost - Mornar i Sutjeska - Dečić.

- Očekujemo, naravno, da osvojimo tri boda, ali vidite kako se stvari odvijaju, kao na posljednjem meču protiv Petrovca gdje smo i žestoko oštećeni. Igramo pošteno svaku utakmicu, trudimo se da naš znoj, rad i trud daju rezultate, nekad se izgubi, nekad odigra neriješeno, nekad se pobijedi, a nama je prva opcija da uvijek idemo na pobjedu. Prvi smo na tabeli u posljednjih 10 kola i moramo da razmišljamo samo pozitivno, ništa drugo ne postoji - kazao je trener Sutjeske Miljan Radović.

Na stadion “Mitar-Mičo Golić” igraju Petrovac i Arsenal, u meču bez velikog rezultatskog značaja, ali su upravo Petrovčani, trijumfima na dva posljednja meča pokazali koliko su motivisani da završe šampionat u što boljem ritmu.

Parovi 34. kola

DEČIĆ - JEZERO (19 h)

Sudija: Vladimir Bjelica (Nikšić)

BUDUĆNOST - JEDINSTVO (19)

Sudija: Mladen Knežević (Berane)

MLADOST DG - SUTJESKA (19)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

MORNAR - RUDAR (19)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

PETROVAC - ARSENAL (19)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

Standings provided by Sofascore