GI 21. maj: Najava Spajića razbjesnila srpske šoviniste, podstakla Vučićevu agenturu da ponavlja sadržaje tabloida

Iz GI 21. maj su naveli i da se "po zadatku javio" mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, da kako su rekli upozori Spajića na posljedice "svetosavske fatve"

12946 pregleda45 komentar(a)
GI 21. maj

Najava predsjednika Vlade Crne Gore i predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića da će Vlada podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici razbjesnila je srpske šoviniste i podstakla agenturu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Crnoj Gori da papagajski ponavlja sadržaje naslovnica iz neofašističkih beogradskih tabloida, saopšteno je danas iz Građanske inicijative (GI) 21. maj.

Oni su poručili da je "Rezolucija o genocidu u Srebrenici koja će uskoro biti usvojena u Generalnoj Skupštini OUN još jednom ustalasala žabokrečinu u kojoj boravi vladajuća većina".

"Nezavisno od usputnog kalkulisanja i blamiranja, najava Spajića da će Vlada podržati Rezoluciju razbjesnila je srpske šoviniste i podstakla Vučićevu agenturu u Crnoj Gori da papagajski ponavlja sadržaje naslovnica iz neofašističkih beogradskih tabloida", ističe se u saopštenju GI 21. maj.

Oni su dodali da "zato i ne čudi što metiljavi PES nije imao snage da odlučno stane iza svog lidera".

Poručili su i da je Demokratska Crna Gora koju predvodi potpredsjednik Vlada Aleksa Bečić "kao i uvijek izabrala stanje hibernacije potvrdivši još jednom bijedu vlastite politike".

Dodali su i da predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić neće rušiti Vladu zbog Rezolucije, a da je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević "preuzeo ulogu marionetske perjanice".

Iz GI 21. maj su naveli i da se "po zadatku javio" mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, da kako su rekli upozori Spajića na posljedice "svetosavske fatve".

"S druge strane, pritvorni Mandić neće rušiti Vladu zbog Rezolucije jer je to za njegov NSD drugorazredno pitanje u odnosu na očekivanja koja se tiču rekonstrukcije izvršne vlasti. Suprotno od Mandićevog 'neočetničko-intendantskog lukavstva' Knežević je preuzeo ulogu marionetske perjanice i sada prijeti Spajiću sa raskidom 'litijaškog bratstva'. Da bi provincijalni velikosrpski cirkus bio kompletiran po zadatku se javio i Joanikije da upozori Spajića na posljedice 'svetosavske fatve'. Zato preporučujemo političkoj i crkvenoj agenturi Šešeljevog šegrta da umjesto ponavljanja besmislica i laži zvaničnog Beograda za početak svojim pristalicama podijele presude Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde. Pritom, treba da znaju da Crna Gora ne može biti dio EU dok kroz kulturu sjećanja odlučno ne razobliči i osudi zločine velikosrpske politike i svoju ulogu u njima, što posljedično uključuje i raskid političkih odnosa sa antievropskim i anticrnogorskim Vučićevim režimom", poručili su iz GI 21. maj.