Napoli ne odustaje od Kontea

Konte je bez posla od marta prošle godine, kada je napustio Totenhem

4959 pregleda1 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Shutterstock

Napoli je u potrazi za trenerom za narednu sezonu, a italijanski mediji pišu da nekadašnji šampion ne odustaje od Antonija Kontea.

Napoli je juče, u 36. kolu Serije A, na domaćem terenu izgubio od Bolonje (2:0) i nalazi se na osmom mjestu sa bodom više od Fiorentine. Ali Napoli ima dva meča više od "viole", pa je ugrozio nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija sljedeće sezone.

Konte je prva želja Aurelija de Laurentisa, ali ne i jedina. Osim njega, kandidati za trenera su Stefano Pioli, Vinćenco Italijano i Đan Pjero Gasperini.

De Laurentis je i u januaru pokušao da dovede Kontea, ali je prepreka bila velika plata, koju je tražio italijanski stručnjak. Sada se, pišu mediji sa Apenina, situacija mijenja, pa je Konte ponovo prva želja predsjednika Napolija.

Konte je, navodno, zainteresovan za dolazak, ali De Laurentis mora da mu ponudi makar sedam miliona eura po sezoni, plus bonuse. Naravno, neizbježni su i troškovi za rekonstrukciju tima, budući da se na ljeto očekuju velike promjene u igračkom kadru.

Konte je bez posla od marta prošle godine, kada je napustio Totenhem.