Kovačević i Vuković čestitali slavu grada Nikšića

Kovačević i Vuković, prisustvovali su jutros liturgiji u hramu Svetog Vasilija, kao i ambasador Srbije u Crnoj Gori, Nebojša Rodić, i šef kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore, Velimir Đoković

2887 pregleda7 komentar(a)
Kovačević i Vuković na liturgiji, Foto: Hram Svetog Vasilija Ostroškog

Nikšić danas po prvi put Svetog Vasilija, odlukom odbornika u lokalnom parlamentu, slavi slavu Svetog Vasilija Ostroškog, zaštitnika grada.

"Čast mi je i zadovoljstvo što je za vrijeme mog mandata na mjestu predsjednika opštine, uvažena moja inicijativa za izmjene statuta i što je Skupština opštine Nikšić usvojila odluku da Sveti Vasilije Ostroški bude slava i zaštitnik našeg grada. Veću slavu Nikšić nema od one koju joj donosi Sveti Vasilije, niti veću zaštitu od one koju nam on daruje“, poručio je Kovačević i svim sugrađanima čestitao slavu.

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, čestitao je svim sugrađanima slavu, te hramovnu slavu episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju i Arhijerejskom namjesništvu nikšićkom.

„Ove godine po prvi put proslavljamo 12. maj kao slavu — Dan zaštitnika Opštine Nikšić, radosni što smo imali priliku da volju i želje građana Nikšića pretočimo u djelo i institucionalizujemo današnji veliki praznik. Ostroška svetinja je čudesni Božiji dar koji nas štiti i sabira, učeći nas da su čuda moguća, a ljubav nepobjediva.Neka nam današnji dan bude podsjetnik na njegovu neizmjernu ljubav prema Bogu i ljudima, te na njegovu snagu da nas štiti i vodi kroz životne izazove. Neka nas njegov blagoslov nadahne da slijedimo put vjere, ljubavi i nade“, poručio je Vuković.

Kovačević i Vuković, prisustvovali su jutros liturgiji u hramu Svetog Vasilija. Liturgiji su prisustvovali i ambasador Srbije u Crnoj Gori, Nebojša Rodić, i šef kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore, Velimir Đoković.

U 18 časova počeće litija ulicama Nikšića, kako je naveo Kovačević.