Gasperini odlučio da ostane u Atalanti, Konte favorit za klupu Napolija

Atalanta neće mijenjati trenera, Konte blizu Napolija

2693 pregleda0 komentar(a)
Gasperini sa peharom Lige Evrope, Foto: Reuters

Đan Pjero Gasperini neće mijenjati sredinu i ostaće trener Atalante i naredne sezone, pišu danas italijanski mediji.

Gasperini je bio jedan od kandidata za trenera Napolija koji se, nakon odluke 66-godišnjeg stručnjaka da ostane u Bergamu, definitivno okrenuo ka Antoniju Konteu.

Gasperini je prije nekoliko dana sa Atalantom osvojio Ligu Evrope, savladavši u finalu Bajer Leverkuzen (3:0). Nakon finala, ali i danima prije toga pisalo se da bi trener "Boginje" mogao da se preseli u Napulj. Uprava bivšeg šampiona Italije je Gasperiniju nudila dugoročni ugovor i novi projekat. Antonio Konte je u tom trenutku bio na drugom mjestu, dok je treći kandidat za klupu Napolitanaca bio Vinćenco Italijano.

Ali, Gasperini je odlučio da ostane u Bergamu. On je obavio razgovor sa predsjednikom Atalante, koji mu je obećao pojačanja u ljetnjem prelaznom roku, a obećao mu je i da najbolji igrači neće otići iz kluba.

Ostankom Gasperinija, Konte je postao prvi kandidat za trenera Napolija. I ranije tokom sezone se spekulisalo da bi Konte mogao da preuzme Napoli, ali je tada problem predstavljala plata koju je italijanski stručnjak tražio od uprave Napolija.

Konte želi da se vrati u italijanski fudbal. On je posljednji angažman u Italiji, u trenerskoj karijeri, imao od 2019. do 2021. godine kada je vodio Inter. Nakon toga je otišao u Totenhem, sa kojim se rastao u martu prošle godine.

I Konte i Napoli žele da se saradnja uspostavi. Italijanski mediji pišu da bi danas mogao da bude održan sastanak nakon kojeg će sve biti poznato.