Amazon Games sarađuje sa bivšim developerima Forza Horizon novoj 'open-world' trkačkoj igrici

Amazon Games je najavio uzbudljiv sporazum o izdavanju sa Maverick Games, mladim studiom osnovanim 2022. godine od strane bivših kreativaca iz Forza Horizon tima. Njihov prvi projekat obećava da će biti igra vožnje u 'open-world' formatu

5260 pregleda0 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Maverick Games, smješten u Warwicku, UK, osnovali su šest bivših lidera iz Playground Games-a. Tim predvodi Mike Brown, bivši kreativni direktor serijala Forza Horizon, uz izvršnog producenta Toma Butchera, glavnog tehničkog direktora Matta Cravena i direktora sadržaja Garetha Harwooda. U timu su i bivši audio direktor Fraser Stachan i umjetnički direktor Ben Penrose, donoseći sa sobom bogato iskustvo.

Studio je u januaru 2023. godine otkrio da za njihov prvi naslov žele da naprave “premium igru otvorenog svijeta za konzole i PC.” U saopštenju za javnost, Mike Brown ističe važnost emotivno bogatih priča i likova, što je rijetkost u žanru igara vožnje, prenosi Game Informer.

Tim maverick gamesfoto: gameinformer.com

“Mnogo sjajnih igara vožnje ima nevjerovatnu igrivost i sadržaj,” rekao je Brown. “Ali da bi zaista postale igre koje ljudi vole, mora postojati ljudska povezanost sa likovima. To je mjesto gdje će naša igra moći da se izdvoji.”

Jamie Britten, kokreator nagrađivane britanske TV drame Skins, angažovan je kao glavni pisac igre. Brown naglašava moć dobrih likova i pominje Skins kao primjer interesantnih, nesavršenih likova koji osvajaju publiku.

Projekat Maverick Games-a savršeno se uklapa u Amazonov rastući portfolio igara, koji već uključuje Crystal Dynamicsov nadolazeći Tomb Raider naslov, MMO zasnovan na Gospodaru prstenova od developera New World-a, Amazon Games Orange County, kao i postojeće hitove Lost Ark i New World.