Shamis: Da sam osuđen ili učinio bilo koje krivično djelo bio bih u zatvoru

"U upravljačkoj strukturi u fabrici lakih metala u Šibeniku bio sam na poziv visokih zvaničnika u namjeri da pomognem da se ta fabrika izvuče iz krize u periodu dok je ista bila u stečaju"

4398 pregleda2 komentar(a)
Shamis, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Igor Shamis, čija je kompanija zainteresovana za za zakup nikšićke Željezare reagovao je na tekst "Ko je biznismen čija je kompanija zainteresovana za zakup nikšićke Željezare: Hapšen, pritvaran, osuđivan..." objavljen na Portalu Vijesti 2. juna.

Shamis je ragovao i na prilog koji je objavljen na Televiziji Vijesti.

Njegovo reagovanje prenosimo integralno:

"Važno je da istaknemo da reagovanje upućujem i lično, kao Igor Shamis, i u ime kompanije 8B Capital.

Tekst koji ste objavili na portalu Vijesti i Televiziji Vijesti obiluje mnoštvom neistina od kojih su neke preuzete iz nekog štampanog medija iz regiona od prije desetak godina. U upravljačkoj strukturi u fabrici lakih metala u Šibeniku bio sam na poziv visokih zvaničnika u namjeri da pomognem da se ta fabrika izvuče iz krize u periodu dok je ista bila u stečaju. Zbog nemogućnosti da se napravi plan restrukturiranja i protivljenju nekih struktura koje su tu fabriku dovele u takvo stanje nakon četiri mjeseca sam prestao sa obavljanjem posla.

Oni koji su odgovorni za propast iste su pokušali da mene predstave odgovornim za stanje u fabrici i podnijeli prijave i pokrenuli istražni postupak. Protiv svakog može biti iniciran istražni postupak. Isti je završen i nikada niti u Hrvatskoj niti u Francuskoj nije utvrđeno da je Igor Shamis niti njegove kompanije oštetile bilo koga. Dokaz za to su dokumenta koja vam dostavljam u prilogu. Ukratko, nema dokaza u kaznenoj evidenciji niti Hrvatske niti Francuske da je Igor Shamis bilo kada osuđen u bilo kojoj od tih država. Vi pominjete 2015. godinu.

Da sam osuđen ili učinio bilo koje krivično djelo bio bih u zatvoru. Objavljivanje ovakvih materijala, dokumentovano netačnih, nanosi štetu meni i mojoj kompaniji. Moje kompanije imaju veliki broj referenciu industriji kovanih čelika i zaključene dugoročne ugovore o snabdijevanju sirovinama, ferolegurama i prodaji kovanih čelika.

Bez želje da se bavim motivima koji stoje iza ovako netačnih navoda i proizvoljnih konstatacija, smatram da bi svaki ugledan medij morao da teži objavljivanju istinitih i provjerenih tvrdnji. U tekstu i prilogu koje ste prezentovali, međutim, barata se neistinama. Za sve navedeno dostavljam dokumentaciju i spreman sam kada dođem u Crnu Goru da dam intervju vašoj televiziji i portalu i odgovorim na svako pitanje. Zamolio bih vas da poštujući principe objektivnog informisanja u cjelosti objavite demant", navodi se u reagovanju Shamisa.