"Strip art Bar" se vraća u grad

Ljubitelji devete umjetnosti imaće priliku da se okupe i podijele svoje znanje i iskustvo

1364 pregleda0 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg “Strip art Bar” festivala, Foto: Marija Pešić

Drugi po redu festival stripa, pod nazivom "Strip art Bar" organizovaće se u subotu ispred barske Gradske biblioteke, a ugostiće lokalne i regionalne strip umjetnike.

Takmičenje u crtanju stripova, izložbe, radionice crtanja i modelovanja i koncert samo su dio programa festivala koji organizuje Kulturni centar Bar, a čiji je idejni tvorac barski strip umjetnik i izdavač, Andrija Vujošević.

Vujošević je “Vijestima” kazao da će na festivalu, pored njega, gostovati i drugi crnogorski kreatori stripa, odnosno Nikola Ćurčin, Luka Cakić, Ðorđe Kamenarović-Kameni, Miodrag Spasojević, Sara i Silva Dervanović, Aleksandar Vujošević i Darijan Hadžisalihović.

Iz regiona stižu umjetnici Ana Milojković Omi i Ilija Jakovljević El jakk iz Srbije i Marko Dješka iz Hrvatske koji će izlagati svoje stripove i fanzine.

Muzički gost biće grupa “9”, a u ponudi će biti i štand striparnice “Mr No” i promocija “Vintart strip” izdavaštva, prve crnogorske strip izdavačke kuće, i novog magazina.

“Strip je ponovo doživio procvat ne samo na Balkanu već i u svijetu. Publika mu se vratila što pokazuje sve veći broj fanova, novih strip umjetnika i izdavačkih kuća. To pokazuje i broj polaznika koje imamo na radionicama crtanja stripa u gradskoj biblioteci”, kazao je Vujošević.

Njemu je drago što je Bar dio te priče i što će ljubitelji ove crtačke umjetnosti imati priliku da se okupe i podijele svoje znanje i iskustvo.

Kako je istakao, u takmičenju crtanja stripa će moći da učestvuju svi zainteresovani koji posjete festival, a prva nagrada je 100 eura, druga je majica sa logom sa “Vintart” izdavaštva, a treće mjesto će dobiti strip te barske izdavačke kuće.

Festival će početi u 15 časova, a zatvoriće se koncertom koji je zakazan za 21h. Vujošević je kazao da su bili i više nego zadovoljni posjećenošću prošlogodišnjeg festivala, pa su ove godine očekivanja nešto ozbiljnija.