Li Jung Jae: "Ratovi zvijezda" su zaista drugačiji

"Bila je to velika prilika za mene kao glumca, ali u isto vrime sam želio da ispoštujem istoriju 'Ratova zvijezda' i to kako su drugi glumci igrali džedaje", ispričao je glumac koji igra glavnu ulogu u novoj seriji

2073 pregleda0 komentar(a)
Iz serije "The Acolyte", Foto: Printscreen YouTube

Franšiza "Ratovi zvijezda" od nedavno je bogatija za još jednu priču. Serija "The Acolyte" počela je sa prikazivanjem, a prati poštovanog džedaja, majstora Sola kojeg istraga ubistava suočava sa opasnom ratnicom iz njegove prošlosti. Li Jung Jae, publici poznat iz Netfliksovog hita "Squid Game", igra glavnu ulogu i kaže da je bio oduševljen posvećenošću svakom detalju na snimanju ove serije.

"Kad sam došao na set prvi put, oduševio me obim i nevjerovatna pažnja posvećena detaljima. Očekivao sam da će se mnogo stvari uraditi u postprodukciji sa kompjuterskom grafikom. Ali je zapravo pozadina ispred koje sam stajao bila ručno oslikana i sve su bile nevjerovatno lijepe. Od kostima, preko rekvizita do šminke, sve je napravljeno tako pedantno i natjeralo me da pomislim: vau, 'Ratovi zvijezda' su zaista drugačiji", kazao je glumac u razgovoru za Sci Fi Now.

Lik kojeg tumači Jae do sada se nije pojavljivao u filmovima i serijama iz franšize, što glumcu dalo dosta slobode.

"Iz LucasFilma su mi kazali da slobodno pustim mašti na volju pri stvaranju ovog lika. Bila je to velika prilika za mene kao glumca, ali u isto vrime sam želio da ispoštujem istoriju 'Ratova zvijezda' i to kako su drugi glumci igrali džedaje. Zato sam dosta istraživao gledajući filmove i serije i našao sam vezivno tkivo između njih i majstora Sola i pokušao da to kanališem", objasnio je glumac.