Marka: Zvjezdani Šarkić

Crnogorski golman najlješa priča prijateljskog meča protiv Belgije

11719 pregleda8 komentar(a)
Šarkić na treningu Crne Gore sa kolegama iz reprezentacije Mijatovićem i Petkovićem, Foto: FSCG

Bilo je to veče rezervisano za velikog Kevina de Brujnea i njegov 100. meč u dresu Belgije, ali na pozornici "Kralja Boduena" prije svih zvijezda "crvenih đavola" zablistao je crnogorski golman Matija Šarkić.

Čuvar mreže "sokola" majstorijama ispred svog gola činio je nervoznim Janika Karaska, Luja Opendu i ostale "đavole" čak i na prijateljskom meč, a njegova partija odjeknula je širom Evrope.

Tako je čak i čuvena španska Marka u izvještaju sa meča u Briselu (završen pobjedom Belgije 2:0) uz De Brujna posebno istakla golmana Milvola.

"Bez Lukakua, De Brujne i Karasko su predvodili napad Belgije, ali je najbolji u reprezentaciji Crne Gore bio Matija Šarkić", piše Marka.

Madridski list je pomenuo šanse bivšeg igrača Atletika...

"Karasko je bio najbolji tokom prvih 45 minuta, probijao je po lijevoj strani, ali mu Šarkić u nekoliko navrata nije dozvolio da postigne gol".

Najpoznatiji španski sportski list ističe i da naš golman nije mogao ništa kod prvog gola Belgije.

"Briljirao je Šarkić u prvom poluvremenu, ali nije imao sreće kada je pokušao da izbije loptu van šesnaesterca (nakon lošeg dodavanja Edvina Kuča) pošto je ona stigla pravo u noge De Brujnea".

Marka dodaje da je Belgija i u drugom dijelu imala nekoliko šansi, ali da je uvijek nailazila na "zvjezdanog Šarkića".

Naš golman je nakon meča govorio i za belgijske medije, ponovio je da je u toj zemlji živio deset godina, da poznaje mnoge igrače u selekciji Domenika Tedeska, ali i otkrio za koga će navijati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Imam englesko državljanstvo, ali kako poznajem mnogo igrača iz Belgije navijaću za tu selekciju", rekao je Šrrkić za RTBF.

Otkrio je i snove reprezentacije Crne Gore...

"Naša ambicija je da jednog dana igramo na velikom takmičenju, nešto što do sada nismo uspjeli", jasan je Šarkić.