Vlada nije prihvatila amandmane grupe poslanika na Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru

Nejasno je kako se Vlada 29. maja izjasnila o amandmanima koji su poslati danas, kao i da li je tražila mišljenje Evropske komisije (EK) o njima, s obzirom na to da je Spajić prekjuče u dopisu Mandiću naveo da će to učiniti ako amandmani pristignu

46311 pregleda5 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Milojko Spajić obavijestio je večeras šefa Skupštine Andriju Mandića da Vlada ne prihvata amandmane grupe poslanika na Predlog zakona o nacionalnim javnom emiteru - Javnom medijskom servisu Crne Gore.

On je u dopisu u koji su "Vijesti" imale uvid, naveo da se Vlada na sjednici održanoj 29. maja o tim amandmanima "već izjasnila", i "tom prilikom rješenja iz predmetnih amandmana nije prihvatila".

Nejasno je kako se Vlada 29. maja izjasnila o amandmanima koji su poslati danas, kao i da li je tražila mišljenje Evropske komisije (EK) o njima, s obzirom na to da je Spajić prekjuče u dopisu Mandiću naveo da će to učiniti ako amandmani pristignu.

Amandmane su podnijeli Nikola Rakočević (DPS), Nikola Zirojević (SD), Ana Novaković Đurović (GP URA), Adrijan Vuksanovć (HGI) i Radnika Ćinćur (poseban klub poslanika).

U jednom od amandmana su tražili da uslov za izbor generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG) bude deset godina radnog iskustva.

Drugim amandmanom su zahtijevali da se u programima Televizije zabrani oglašavanje i telešoping u periodu između 20 i 22 sata.

"U programima Televizije trajanje oglašavanja i telešoping spotova u periodu izmedu 6 i 24 časa ne smije prelaziti 15 odsto tog perioda", piše u amandmanu.

Navodi se i da u programima Radija, trajanje oglašavanja ne smije prelaziti sedam minuta po satu emitovanog programa.