Bratić kazala da se osjeća ugroženo, tužilac naložio da se locira osoba koja joj je navodno prijetila

"U izjavi koju je dala policijskim službenicima ona je navela da je njoj nepoznato lice u prolazu, uputilo riječi uvrede i prijetnje po bezbjednost, navodno simulirajuci razgovor na telefon", kazali su iz "Vijestima" iz policije

32801 pregleda156 komentar(a)
Vesna Bratić, Foto: Luka Zeković

Nekadašnja ministarka prosvjete Vesna Bratić kazala je da se osjeća ugroženo nakon što je u policiji izjavila da joj je nepoznato lice juče u prolazu uputilo uvrede i prijetnje, navodno simulirajući razgovor na telefonu.

Ovo su "Vijestima" kazali iz Uprave policije, dodajući da je o navedenim okolnostima obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se N.N. lice identifikuje i locira radi prikupljanja obavještenja.

Bratić je juče na jednoj društvenoj mreži napisala da je na izlazu iz stana, kod jednog marketa, fizički napadnuta i provocirana, nakon čega je pozvana u policiju da u svojstvu građanina ispriča ko joj je i na koji način prijetio. "Toliko o portalima i crtanju mete", napisala je ona.

"Nakon što je V.B. putem društvene mreže X juče obavijestila javnost o tome da je napadnuta, ona je na poziv policije, pristupila prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, radi prikupljanja obavještenja na okolnosti događaja. U izjavi koju je dala policijskim službenicima ona je navela da je njoj nepoznato lice u prolazu, uputilo riječi uvrede i prijetnje po bezbjednost, navodno simulirajuci razgovor na telefon, zbog čega se osjeća ugroženom.

O navedenim okolnostima obaviješten je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se N.N. lice identifikuje i locira radi prikupljanja obavještenja", kazali su iz policije "Vijestima".

Centar za građansko obrazovanje, Ujedinjena Crna Gora i ministarka kulture i medija Tamara Vujović osudili su juče napad na bivšu ministarku.