Sajmon Kauel u potrazi za članovima novog boj benda

Muzički mogul i producent žali što nije vlasnik imena sastava “One Direction”

2923 pregleda0 komentar(a)
One Direction, Foto: Printscreen YouTube

Muzički mogul i producent Sajmon Kauel, u potkastu “The Diary of a CEO” otkrio je da žali što nije zadržao prava na ime benda “One Direction”, ali i da “sumnja da će se momci ponovo okupiti”.

Kauel, koji je široj javnosti najpoznatiji kao član žirija u rijaliti takmičenju “X faktor” pričao je o tome šta je “One Direction” činilo uspješnim, nakon što ih je okupio i formirao bend.

“Kada sam pričao sa njima, sjećam se da sam im rekao - Naš cilj je da imamo dovoljno hitova, tako da ako ikada odlučite da se ponovo okupite možete imati turneju na stadionima. To znači da su morali imati bar deset hitova”, ispričao je on.

Na pitanje da li misli da će doći do ponovnog okupljanja, jasno je poručio: “Sumnjam”.

“Jedina stvar zbog koje žalim je što je trebalo da zadržim ime... Trebalo je da imam autorska prava”, iskren je on.

Trenutno bivši članovi benda Hari Stajls, Zejn, Nial Horan, Liam Pejn i Luis Tomlinson imaju prava za ime ‘One Direction’, pa Kauel ne može da ga koristi za potencijalne spinoff projekte bez njihove dozvole.

“To je problem. Mogao sam napraviti animaciju ili nešto slično, ali kada daš umjetnicima ime, više nije tvoje i to je jedina stvar zbog koje žalim”, priznao je muzički mogul.

“Ako ovo slušate, otkupiću prava od vas”, uz smijeh je poručio Kauel bivšim članovima benda “One Direction”.

“Ukoliko jedan član benda, iz bilo kojeg razloga, ne želi da se sastave ponovo i imaju turneju, to može spriječiti ostale koji žele. Da ja imam prava na ime, to ne bi bio problem”, obrazložio je on.

Tokom intervjua, Kauel se prisjetio i savjeta koji im je dao na početku karijere.

“Ovo je naporan rad, postaćete veoma poznati i izgubićete dosta svoje privatnosti. Ako želite da budete posvećeni, onda ne možete imati problem sa takvim stvarima. Jednostavno, neće biti tako zabavno”, prepričao je on.

Uprkos velikoj popularnosti sastav “One Direction” raspao se 2016. godine, a svi članovi pokrenuli su solo karijere.

Kauel ističe da je raspad benda bio veliki gubitak za svijet pop muzike.

“Mislim da od ‘One Directiona’ nije bilo nijednog boljeg benda”, tvrdi muzički producent, a potom otkriva da sljedećeg mjeseca počinje potragu za novim talentovanim momcima sa kojima bi pokrenuo sličan projekat.

“Jedini način koji znam za formiranje benda je da pokrenem audiciju. Pomislio sam, ako to ne uradim ove godine, zažaliću, pa onda učinimo to. Snimićemo cijeli taj proces”, nagovijestio je Kauel.