Članovi sekcije English Club igraće predstavu Frozen: Učenici OŠ "Vlado Milić" glumiće na engleskom jeziku

Predstava će biti igrana u dva termina, u 11 i 18 časova na sceni Zadružnog doma u Donjoj Gorici

5032 pregleda0 komentar(a)
Foto: Aleksandra Mišurović

Članovi sekcije English Club, Osnovne škole "Vlado Milić" iz Podgorice, sjutra će u dva termina izvesti predstavu na engleskom jeziku po adaptiranom diznijevom klasiku "Frozen".

Mali glumci, uzrasta od 10 do 15 godina, i njihove nastavnice koji su proveli sate na probama oživjeli su ovu priču kroz interpretacije likova Ane, Elze, Olafa, Kristofa, Hansa...

Predstava će biti igrana u dva termina, u 11 i 18 časova na sceni Zadružnog doma u Donjoj Gorici.

"Adaptacija priče „Zaleđeno kraljestvo“ ili „Frozen“ kako glasi prevod na engleskom jeziku u kojoj se prepliću vječne teme o ljubavi, hrabrosti, moći porodice, pružila je nezaboravno umjetnicko iskustvo svim članovima sekcije English Club-a pri njenoj realizaciji u konačni proizvod - četrdesetpetominutnu predstavu na engleskom jeziku", piše u najavi.

Režiju ovog adaptiranog klasika vodi Aleksandra Mišurović, nastavnica i vođa sekcije English Club, a ekipu čine učenici od petog do devetog razreda.

"Sekcija English Club postoji nekoliko godina, a ideja da se napravi predstava na engleskom jeziku rodila se prošle godine, kada je uspješno realizovana predstava adaptiranog diznijevog klasika „Petar Pan.“ Ove godine poželjeli smo da ponovimo to iskustvo i izabrali smo da tema bude „Frozen“. Učenici, članovi sekcije (Mirjana, Anđela, Anja, Sara, Luka, Miki, Teodor, Matija, Kristina, Katarina, Anastasija,Tijana, Damjan,Sara, Danilo i Đorđe) pokazali su izvanrednu sposobnost prilagođavanja novim izazovima koji su bili brojni na putu ka realizaciji ove ideje", rekla je nastavnica Mišurović.

A najviše su uživali, kaže Mišurović, tražeći kreativna rešenja za zahtjevne replike, gdje učenici pokazuju svoju domišljatost iiskazuju kreativnost putem glume, pjevanja ili plesa i grade osjećaj zajedništva i pripadnosti nekom većem cilju.

"Srećni su kada izazovu sebe i svoje sposobnosti i kada uče nove vještine što ukazuje da učešće u projektima ovakvog tipa donosi mnoge benefite djeci ovog uzrasta. Omogućava im da prošire svoje vidike i vještine i steknu samopouzdanje u komunikaciji na engleskom jeziku prvenstveno kroz predan rad na izgovoru, emotivnom izražavanju, učenju novih riječi, učestvovanju u dijalozima, do prepoznavanja gdje tekst može biti adaptiran i nalaženja zajedničkog rešenja", rekla je Mišurović.

foto: Aleksandra Mišurović

Ona je istakla da je uprava Gradskog pozorišta Podgorica prepoznala i ovog puta značaj promocije kulture i značajno doprinijela stvaranju atmosfere na sceni velikodušnom donacijom kostima.

"Takođe se zahvaljujemo i upravi naše škole koja nam uvijek stoji na raspolaganju i svim dobrim ljudima koji su prepoznali značaj truda i rada sekcije English Club. Sve u svemu, ova predstava promoviše nasu školu i zajednicu i ukazuje svima na značaj kulture i umjetnosti, pružajući djeci, nastavnicima i roditeljima priliku da se povežu, uživaju u umjetnosti i podrže jedni druge", zaključila je Mišurović.