Pohvalnice za nikšićke male/velike parlamentarce

Važno je da se učenici aktivno uključuju u projekte koji jačaju lokalnu demokratiju i tako grade bolju budućnost, kazala je sekretarka SO NIkšić Ivana Šljukić

2115 pregleda1 komentar(a)
Foto: SO Nikšić

Sekretarka Skupštine opštine (SO) Nikšić, Ivana Šljukić, je na trećoj sjednici Dječijeg parlamenta uručila pohvalnice malim/velikim parlmentarcima za učešće u radu Parlamenta i doprinos razvoju lokalne demokratije. Na sjednici se diskutovalo o prevenciji i mjerama zaštite od bolesti zavisnosti.

„Pokazali ste veliku dozu ozbiljnosti, posvećenosti, znanja, odgovornosti, za šta imamo da zahvalimo vašim porodicama i obrazovno-vaspitnim ustanovama koje su vas delegirale u Dječiji parlament. Nadam se da vas je učešće u radu ovog parlamenta dodatno izgradilo kao ličnosti i ohrabrilo u namjeri da, u dogledno vrijeme, preuzmete odgovornost za upravljanje gradom i date vlastiti doprinos daljem napretku Nikšića”, istakla je Šljukić obraćajući se, kako je kazala, najdražim odbornicima i odbornicama.

foto: SO Nikšić

Kako je kazala, važno je da se učenici aktivno uključuju u projekte koji jačaju lokalnu demokratiju i tako grade bolju budućnost.

foto: SO Nikšić

„Zapažanja koja ste iznosili o ekološkim problemima Nikšića, te o brojnim izazovima vezanim za bolesti zavisnosti, od neprocjenjivog su značaja za nas kao lokalnu samoupravu. Shvatićemo ih veoma ozbiljno i, u najvećoj mjeri mogućeg, potrudićemo se da uvažimo sve vaše sugestije, kako bi kvalitet života u Nikšiću podigli na još veći nivo“, poručila je sekretarka SO.

foto: SO Nikšić

U radu sjednice učestvovala je i Ljubica Abramović, rukovoditeljka Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti, koja je govorila o bolestima zavisnosti, prevenciji, sa fokusom na zavisnost od alkohola, duvana, električnih cigareta i društvenih mreža. Njeno izlaganje je izazvalo veliku zainteresovanost parlamentaraca, pa je Abramović odgovarala na njihova brojna pitanja vezana za temu zavisnosti.