Ministarstvo sporta i mladih za Studentski park i školu u Beranama izdvaja 65.000 eura

Vrijednost projekta adaptacije terena u Studentskom parku, čiji je sufinansijer Ministarstvo sporta i mladih, iznosi 26.000 eura, dok je projekat postavljanja podloge u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić” procijenjen na 39.000 eura

1585 pregleda0 komentar(a)
Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, potpisao je danas ugovore o ustupanju izvođenja radova za projekte adaptacije košarkaškog terena u Studentskom parku i multifunkcionalnog terena u dvorištu Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Beranama.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović i direktorica OŠ "Vuk Karadžić" Milka Boričić.

Vrijednost projekta adaptacije terena u Studentskom parku, čiji je sufinansijer Ministarstvo sporta i mladih, iznosi 26.000 eura, dok je projekat postavljanja podloge u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić” procijenjen na 39.000 eura, saopštilo je to ministarstvo.

Izvođač radova, po slovu ugovora, ima obavezu da završi radove u roku od 60 dana.

Šćekić je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo u prilici da realizuje ovakve projekte u cilju poboljšanja sportske infrastrukture, pogotovo u institucijama koje se bave obrazovanjem mladih.

"Čvrsto vjerujem da će se nakon završetka radova u Studentskom parku i OŠ 'Vuk Karadžić', uz poboljšanje uslova, studenti i osnovci još aktivnije baviti sportom i iskoristiti beneficije novih terena", rekao je Šćekić.

On je najavio još sličnih projekata, koji će "značajno poboljšati sportsku infrastrukturu širom Crne Gore".

Božović je izrazio zadovoljstvo što je Univerzitet Crne Gore dio inicijative koja će unaprijediti sportsku infrastrukturu za studente UCG-a, ali i za mlađe generacije.

"Siguran sam da će novi tereni u Studentskom parku i OŠ 'Vuk Karadžić' pružiti izvanredne mogućnosti za razvoj sportskih talenata i promovisanje fizičke aktivnosti“, kazao je on.

„U ime škole i u svoje lično ime, zahvaljujem se Ministarstvu sporta i mladih i ministru Dragoslavu Šćekiću koji osluškuje potrebe naših učenika i unapređuje obrazovno-vaspitni proces. Danas je potpisan ugovor za postavljanje sintetičke podloge. Zahvaljujem se na saradnji i vjerujem da će ovakvi poduhvati podstaći djecu da njeguju zdrave stilove života i da se bave sportom. Samo na taj način ćemo afirmisati mlade da se okrenu pravim vrijednostima i da shvate da ako se bave sportom, tada njeguju svoje tijelo i brinu o svom zdravlju“, rekla je Milka Boričić.