Izabela Roselini otvara Rubix

I ove godine festival u Tivtu koji će biti održan od 8. do 10. avgusta dovešće u Crnu Goru poznata svjetska imena

3690 pregleda0 komentar(a)
Sa jučerašnje konferencije za novinare, Foto: Rubix

Bogat program očekuje ljubitelje umjetnosti, muzike, tehnologije i teatara na ovogodišnjem Rubix festivalu, jedinstvenom događaju tog tipa u regionu, koji će ove godine biti održan u avgustu, tačnije od 8. do 10. u Porto Montenegru.

Nakon uspješnog prvog izdanja koje je bilo prošle godine u julu, organizatori Porto Montenegra i “Fešta” riješili su da isti prebace ove godine za avgust kako bi tokom osmog mjeseca imali još jedan veliki događaj u ponudi. Kako je prošlogodišnji festival odjeknuo ne samo u regionu, već i šire, ove godine napravljen je line up koji će tih dana u Tivtu moći da zadovolji ukuse i one najzahtjevnije publike.

“Ove godine festival otvara čuvena italijanska glumica i model Izabela Rosellini koja će izvesti monodramu 'Darwin’s Smile' kojom spaja umjetnost i nauku. Prvog dana nijesmo zaboravili ni obožavaoce opere i klasične muzike jer će nam se prvi put predstaviti operska pjevačica Petra Rabulović sa New Era Kvartetom, kao i pijanista i kompozitor David Avgust čija će tačka na glavnoj bini pored sjajne muzike, donijeti i audio-vizualne efekte. Headliner drugog dana je poznati francuski bend “Nouvelle Vague”, a pored njih tu su i Crazy P, dok je treće veče rezervisano za elektronski zvuk, a zvijezda večeri je čuveni Hernan Cataneo”, potvrdila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Varvara Petrović dodajući da će na žurci u završnici nastupiti i El Maestro i Novak.

Radionice, izložbe, susreti sa poznatim ličnostima biće organizovani u sklopu propratnog programa Rubix festivala, a priliku da prikažu svoj rad dobili su i neki crnogorski umjetnici.

“Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće mlada umjetnica Darija Bajagić koja je ove godine predstavila Crnu Goru na 60. venecijanskom Bijenalu, zatim su tu i Radun Marsenić, Rajko Sušić, Zoran Obrenović, Aleksandar Ostojić i brojni drugi umjetnici, kako mlađe, tako i starije generacije, uključujući i DJ-a Novaka. Naravno, pozivamo i sve druge mlade ljude da nam se pridruže, da nam se jave kako bi uzeli učešća na Rubixu i to ne samo ove godine”, istakao je Danilo Kalezić PR Porto Montenegra.

Za razliku od drugih festivala koji su podigli cijenu ulaznica, Rubic je riješio da za crnogorske državljane ponudi jeftinije karte, a trenutno se komplet za sva tri dana može kupiti za 37 eura na sajtu gigstix. Takođe, pred festival obezbijediće i jednodnevne ulaznice za sve one koji žele samo jedno veče da budu dio Rubixa.