Najavljena treća sezona „Kuće zmaja”

Premijera druge sezone serije čija radnja prethodi onoj iz “Igre prijestola” najavljena je za 17. jun

4180 pregleda0 komentar(a)
Foto: HBO

Druga sezona HBO serije “Kuća zmaja” (House of the Dragon) imaće premijeru 17. juna na Max striming platformi, a iako je do emitovanja ostalo još dva dana, već je najavljeno snimanje treće sezone.

Džordž R.R. Martin, Rajan Kondal i ostali članovi naše nevjerovatne ekipe producenata, glumaca i ostalih, dosegli su nove visine sa fenomenalnom drugom sezonom. Dugujemo zahvalnost zmajevskom trudu koji je cijeli tim uložio u snimanje spektakularne druge sezone. Ne možemo biti više uzbuđeni da nastavimo priču kuće Targarijen i kako se okupljamo za potrebe treće sezone”, kazala je u dopisu za medije HBO programska direktorica Frančeska Orsi.

Iako se za sada ne zna puno o trećoj sezoni, pretpostavlja se da će nastaviti da prati priču kuće Targarijen, koja je smještena 200 godina prije događaja iz popularne serije “Igra prijestola”.

Prošle godine, Orsi je u razgovoru za Deadline nagovijestila da očekuje bar četiri sezone kada je u pitanju “Kuća zmaja”, ali bi po njenom mišljenju ova priča mogla imati i više sezona.

Premijera prve epizode druge sezone je na HBO kanalu 17. juna u 20 sati, a nove epizode dolaziće u ponudu ponedjeljkom.

U drugoj sezoni Vesteros je na rubu krvavog građanskog rata između Zelenog i Crnog vijeća koji se bore za kralja Aegona, odnosno kraljicu Reniru, a da svaka strana vjeruje u svoje zakonito mjesto na Gvozdenom prijestolu.

Glumačku ekipu koja se vraća u drugoj sezoni čine Met Smit, Olivija Kuk, Ema Darsi, Iv Best, Stiv Tusan, Fabijan Frenkel, Juen Mičel, Tom Glin-Karni, Sonoja Mizuno i Ris Ajfans. Dodatna glumačka postava koja se vraća uključuje Harija Koleta, Betani Antoniju, Fibi Kembel, Fju Sabana, Džefersona Hola i Metjua Nidama.

U novoj glumačkoj ekipi druge sezone biće Abubakar Salim, Gejl Rankin, Fredi Foks, Sajmon Rasel Bil, Klinton Liberti, Džejmi Kena, Kiran Bju, Tom Benet, Tom Tejlor i Vinsent Regan.

Prva sezona serije “Zmajeva kuća”, kao i sve sezone serije “Igra prijestola” dostupne su odmah na striming platformi HBO.