Lavazza ima novog brend ambasadora

Janik Siner je novi broj 1 svjetskog tenisa i jedini Italijan u istoriji koji je postigao takav rezultat.

25733 pregleda0 komentar(a)
Janik Siner, Foto: Lavazza

Do vrha je došao zato što je bio spreman da radi i da rano napusti porodičnu kuću na sjeveru Italije i pređe u akademiju Rikarda Pjatija.

foto: Lavazza

"Porodica mi je uvijek pomagala i davala mi podršku da zaista promijenim svoj život kada sam imao 13, 14 godina. Otišao sam od kuće, napustio sam skijanje, ostavio iza sebe dobre prijatelje. I tu je sve počelo", ističe Siner.

Momak koji u kafiću uvijek poručuje kapućino, postao je brend ambasador Lavazze. Najpoznatiji proizvođač espreso kafe na svijetu ulaže u sport i sportiste već više od pola vijeka. Sinera podržavaju već godinama i od nedavno su ozvaničili saradnju uvjereni da ce Italijan u vremenu pred nama oblikovati budućnost svjetskog tenisa.

foto: Lavazza

Protekle sedmice je na Roland Garrosu boravio u Lavazza bar-u i podijelio sa prisutnima ritual pripremanja za meč. Naime, pored omiljenog napitka od kafe konzumirao je zdrav obrok inspirisan radom svog oca koji je po profesiji kuvar.

Janik Siner kapućino

foto: Lavazza

Kada je u pitanju napitak od kafe, Janikov izbor je kapućino.

Prošle godine je za vrijeme turnira bio gost Lavazza flagship store-a u Šangaju. Lavazza mu je priredila iznenađenje i servirali su mu "Sinner cappuccino" sa tajnim sastojkom od šargarepe uz nenadanu posjetu grupe njegovih navijača obučenih u "šargarepa" kostime, takozvanih "Carota Boys".

foto: Lavazza